13 september 2022, Ouddorp - Afgelopen weekend, 10 en 11 september, kwamen 111 sporters van 13 reddingsbrigade teams uit heel Nederland in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap Ocean Lifesaving ABM. De wedstrijd vond plaats op strand ‘t Flaauwe Werk te Ouddorp waar de Ouddorpse Reddingsbrigade gastheer was. Lees meer >>

Vervolg

Nederlands Kampioenschap Ocean Lifesaving ABM

ABM staat voor leeftijdscategorie junioren (15-18 jaar), senioren (18-29 jaar) en masters (30+ jaar). De lifesavingsport is een diverse sport met verschillende onderdelen in het zwembad en op het strand. Deze wedstrijd betrof de strandonderdelen. Hierbij kwamen een aantal onderdelen aan bod zoals beachflags, een soort stoelendans met stokjes in het zand.

Verder waren er de Beach run en de Beach sprint, hardlopen en sprinten door het mulle zand. Ook op zee werden onderdelen uitgevoerd bijvoorbeeld surf race, een zwemronde door de branding. Ook werd op zee gebruik gemaakt van materialen zoals rescueboards en surfski’s en waren er meerdere estafettes waarbij het ging om wie er het snelst kon redden.

Kampioenschap in Ouddorp

Ouddorpse Reddingsbrigade: "De wedstrijd vond plaats op strand ‘t Flaauwe Werk te Ouddorp waar wij als Ouddorpse Reddingsbrigade de gastheer zijn. Wij verzorgden deze dag onder andere de bewaking van de wedstrijd, verlenen eerste hulp waar nodig en wij hebben gezorgd dat alles veilig kon verlopen. Het was een sportieve strijd op het strand en in het water."