Ouddorp- Lokale omroep RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft een vaste 2-wekelijks programmering met nieuwe programma’s. De nieuwe items leest u hieronder, evenals de juiste frequenties. Lees meer >>

Nieuwe items

  • ’t Eiland Actueel – dodenherdenking 2022: Oranjeverenigingen, Dorpsraden en stichtingen organiseerden op woensdag 4 mei 2022 acht herdenkingsbijeenkomsten op Goeree-Overflakkee. Tijdens deze bijeenkomsten werden burgers en militairen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties of bij vredesoperaties omkwamen. Er waren acht herdenkingen in diverse kernen op het eiland. Bij alle herdenkingen werden er krans- en bloemleggingen. Stichting WO2GO was ook actief bij deze herdenkingen.
  • ’t Eiland Actueel -Steun voor aangepaste sportactiviteiten: De provincie Zuid-Holland en Fonds Gehandicaptensport hebben een nieuwe regeling voor sportactiviteiten voor mensen met een beperking. Hiervoor subsidieert de provincie een deel van het Uniek Sporten Crowdfunding van Fonds Gehandicaptensport via de subsidieregeling Sportactiviteiten voor mensen met een beperking.
  • ‘t Eiland Actueel - Artificiele intelligentie in de zorg ? – deel 3: Hoe slim is AI? En op welke manier zal het de zorg in Nederland over 10-15 jaar verbeteren? Bent u benieuwd of robots de mens daadwerkelijk gaan vervangen en wat dat betekent voor banen in de zorg, wellicht wel uw baan? In deze eerste aflevering van de driedelige docuserie wordt er gesproken over wat AI nu eigenlijk is en wat het verschil is tussen menselijke kennis en kunstmatige intelligentie. Ook vertellen experts hoe AI nu al wordt toegepast in de zorg en op welke manier het grote vraagstukken in de zorg kan oplossen.
  • In de Regio – Kasteeltuinen Arcen: Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat uw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel.
  • Streekhistorie – Dirksland & Herkingen in de jaren 1966 – deel 2: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1966 die zijn opgenomen in de dorpen Dirksland en Herkingen.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 93: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 43, KPN/Telfort: Kanaal 1371, Delta: Kanaal 12

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo