27 december 2021, Ouddorp - Onlangs zijn er in Ouddorp Centrum, op de dit jaar geplaatste plattegrondborden, geschiedenisborden geplaatst die een inkijkje geven in het Ouddorp van vroeger. "Deze borden zijn aangeboden door de ondernemers van BIZ Ouddorp Centrum (..) De borden zijn ook in zeker zin een nalatenschap van Piet Bezuijen, hij was penningmeester en gedreven bestuurslid van BIZ Ouddorp Centrum. Hij is dit najaar onverwacht overleden." Lees meer >>

Vervolg

Op de plaats waar het bord staat ziet men de omgeving en diezelfde omgeving wordt weergegeven in foto’s van vroeger tijden. De foto’s worden begeleid met verhalen van vroeger.
De borden zijn in samenwerking met Pau Heerschap, met zijn grote kennis en prachtige verhalen over Ouddorp, tot stand gekomen.

De plattegrond- en geschiedenisborden zijn door het hele centrum te vinden en gemaakt van Cortenstaal, dat ook veel terug te vinden is aan de stranden en duinen van Ouddorp. Zo wordt er ook weer een verbinding gemaakt met de kust en het centrum. In de avond zijn deze verlicht, overdag worden deze duurzaam opgeladen via zonne-energie.

De borden zijn ook in zeker zin een nalatenschap van Piet Bezuijen, hij was penningmeester en gedreven bestuurslid van BIZ Ouddorp Centrum. Hij is dit najaar onverwacht overleden. Hij heeft met veel plezier en passie gewerkt aan de totstandkoming van deze borden. Helaas heeft hij de geschiedenisborden en zelfs het ontwerp nooit te zien gekregen. Het bestuur van BIZ Ouddorp Centrum draagt de borden op aan Piet als eerbetoon en is zeer dankbaar voor al het werk wat hij voor de BIZ heeft gedaan.