Stellendam - Wil je dé deltanatuur beleven aan het Haringvliet in een uniek vogelobservatorium? Ga dan mee met één van de ochtendexcursies (16, 23 en 30 okt.) die Natuurmonumenten organiseert en kom meer te weten over het bijzondere gebouw en haar omliggende natuur. De eerste ochtendexcursies staan nog gepland op de zaterdagochtenden in oktober. Meld je wel vooraf aan op natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. Lees hieronder meer en vergeet niet aan te melden.

Vervolg

Het vogelobservatorium Tij in Stellendam is vrij te bezoeken. Alleen het imposante gebouw is al een bezoek waard. Maar wil je meer te weten komen over het ontwerp van het gebouw, hoe het gebouwd is en over het natuurgebied Scheelhoek waar dit observatorium aan grenst? Ga dan mee op excursie. Vergeet je eigen verrekijker niet om de natuur van dichtbij te aanschouwen!

Vogels
De wandeling alleen is al een belevenis. Door een vochtig buitendijks gebied met loopplanken bereiken we Tij. Van daaruit heb je een weids uitzicht over het Haringvliet. Op de voorliggende eilandjes in het Haringvliet is het in het voor- en najaar een drukte van jewelste. Je ziet er sterns, visdiefjes, verschillende meeuwen maar ook kluten, lepelaars, brandganzen en plevieren.

De ochtendexcursies starten om 9.30 uur duren ongeveer 1,5 uur. De ochtendexcursies staan gepland op zaterdag 16, 23 en 30 oktober. Startpunt is op de parkeerplaats bij de Marinahaven Stellendam. Prijs per persoon is € 10,00 (leden € 7,00) en kinderen vanaf 6 jaar € 5,00 (OERRR € 3,50) Kijk voor meer informatie op de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda