Regio - IVN en ARK Natuurontwikkeling zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om schoolkinderen bij de natuur rondom het Haringvliet te betrekken. In opdracht van het Wereld Natuur Fonds heeft ARK Natuurontwikkeling een avontuurlijk en leerzaam lesprogramma ontwikkeld over de natuur rondom het Haringvliet. Het programma is bedoeld voor de groepen (6,) 7 en 8 van basisscholen uit de directe omgeving. Lees hieronder verder.

Vervolg

Samen met het IVN voert ARK deze lessen uit. Voor de voortzetting van de lessen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Zij worden goed voorbereid op hun taken. Op termijn zal ARK de lessen aan het IVN overdragen.

Het lesprogramma bestaat uit een bezoek in de klas en een buitenles op het Quackstrand bij Hellevoetsluis. Dit is een mooi afwisselend duingebied met kleine strandjes en spannende oevers met omgevallen bomen. De kinderen kunnen hier van alles ontdekken en beleven. Ze gaan in groepjes met begeleidende ouders aan de slag met opdrachten. Aan de begeleidende gidsen de taak om de voorbereidende les te verzorgen en de buitenles te begeleiden.

Daarnaast willen ARK en IVN natuuractiviteiten organiseren op natuurspeelplaats Atlantia in Middelharnis. Ook hierbij vragen we de inzet van vrijwilligers.

Wat vragen we van de vrijwilligers?

  • Je bent graag met kinderen in de natuur en laat ze het liefst zelf de natuur beleven.
  • Je bent bereid om jaarlijks enkele keren doordeweeks (onder schooltijd) de lessen te verzorgen, met name in de periode tussen april en november.
  • Je bent lid van het IVN of je bent bereid om lid te worden. Informatie onder deze link.

Scholing

Om je voor te bereiden op het zelfstandig uitvoeren van de activiteiten volg je een korte training (3 dagdelen), samen met de andere vrijwilligers. Ook loop je een aantal keren mee met een ervaren begeleider. De training is op 3 woensdagochtenden: 22 september, 29 september en 6 oktober.

Let op: omdat we ons uiteraard houden aan de coronaregels is dit programma onder voorbehoud.

Meer informatie of deelnemen? Neem contact op met Elma Duijndam van ARK Natuurontwikkeling.