Ouddorp - RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder. Let op de juiste afstemming van uw televisie, radio of mobiel om mee te genieten van de lokale omroep van ons eiland Goeree-Overflakkee.

Vervolg

  • ’t Eiland Actueel – Verbod op PFAS in Europa: Het Europese PFAS verbod is op 15 juni officieel aangemeld bij het Europees Agentschap voor chemische stoffen. Dit is de officiële start van een Europees verbod op PFAS waarvoor Nederland sinds 2020 samenwerkt met Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen
  • ’t Eiland Actueel – Terug vakantie ? Doe gratis zelftest: Terugkomende reizigers ontvangen op de Nederlandse luchthavens een gratis zelftest, zodat ze zelf thuis een coronatest kunnen doen. Test je positief of heb je klachten? Laat je dan testen bij de GGD.
  • Streekdocumentaire: Staal en Lavendel - deel 1: De documentaireserie 'Staal & Lavendel' - De levensladder van Cornelis Verolme. In deze documentaire die uitgezonden wordt, staat Cornelis Verolme centraal, een legendarische scheepsbouw-tycoon die zich opwerkte van boerenzoon tot grootindustrieel, maar die zijn imperium ook weer kwijtraakte. Verolme werd geboren in het dorpje Nieuwe-Tonge, op het eiland Goeree-Overflakkee.
  • ’t Eiland Actueel – Digicoach, wat is het ?: Steeds meer zorgorganisaties hebben een digicoach. Maar wat is en doet een digicoach precies? ICT adviseur Martijn Eilander en digicoach Nadia Poll van Carinova leggen het uit.
  • Streekhistorie – Gezondheidszorg in de vorige eeuw – deel 6: In deze historisch serie kijken we terug naar de gezondheidszorg in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert. Honderd jaar geleden werd werken in de gezondheidszorg nog gezien als een roeping maar tegenwoordig is het een beroep. Maar ook de manier waarop bepaalde zorg werd gegeven is in de loop der jaren flink veranderd.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 70: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Kristi Okker – Bibliotheek Goeree-Overflakkee : Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea uitgebreid met Kristi Okker over de Bibliotheek Goeree-Overflakkee. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo