Nieuwe-Tonge - "Wij helpen graag!", dat klinkt positief én als uit de mond van mensen die popelen iets willen doen... maar helaas mogen zij niet. Het Faunapark Flakkee is gesloten vanaf 15 december 2020. Petra lokker vertelt: "Er is veel gebeurd het afgelopen jaar op het park, ook zijn er veel jonge dieren geboren, maar helaas mag u die niet komen bekijken! Dit is voor ons onbegrijpelijk. De maatschappelijke druk op de openbare ruimte, in natuurgebieden en op stranden neemt toe nu het weer steeds beter wordt. En wij zijn gewoon in staat om bezoekers in de dierentuin te ontvangen met tijdsloten, zonder testen vooraf en met de nodige hygiëne maatregelen en vaste looproutes....maar we mogen niet." Lees hieronder meer.

Petra lokker vertelt: "Er is veel gebeurd het afgelopen jaar op het park. Zo hebben wij nieuwe kattenverblijven kunnen bouwen en twee bijzondere soorten mogen verwelkomen op ons park. De Jaguarundi en de Europese wilde kat, beide soorten verder nergens te bewonderen in een Nederlandse dierentuin. Onze Moeraskat (ook in Nederland alleen bij ons te zien) heeft 5 kittens gekregen. Hier zijn wij uiteraard erg blij mee! Ook zijn er vele andere jonge dieren geboren, helaas kunt u deze nog steeds niet komen bekijken! Dit is voor ons onbegrijpelijk.

Veilig dagje uit

De maatschappelijke druk op de openbare ruimte neemt toe naarmate de tijd verstrijkt en het weer steeds beter wordt. Faunapark Flakkee is in staat om bezoekers te ontvangen met tijdsloten, zonder testen vooraf en met de nodige hygiëne maatregelen en vaste looproutes. Wij zijn een zogenoemde doorstroom locatie in de buitenlucht en hebben hierdoor een laag risico profiel. Wij hebben in 2020 al laten zien dat wij een veilig dagje uit kunnen zijn. Wij kunnen helpen om de druk op onze mooie stranden en natuur weg te nemen doordat een veilig en verantwoord bezoek aan het park mogelijk is, ook zonder testen vooraf.

Wij hopen u dan ook heel snel weer te mogen begroeten op het park!