Ooltgensplaat - Wim Noordzij: "Het is tijd voor wat anders weer... na vijf jaar maak ik plaats voor anderen." Zondagmiddag 25 april 2021 werd een echte verassingsmiddag voor Wim. Hij vertelt: "Inge nam me geblinddoekt mee naar de Buutenplaets, aan de Galatheseweg te Ooltgensplaat. Mijn zoon Bjørn Noordzij en kleinzoon Beer waren er en andere mensen in verband met het planten van vijverplanten. Toen ik zag dat wethouder Tea Both-Verhoeven er ook rondliep deed dat zelfs geen belletje rinkelen....tot Kees Ontwerpt het woord nam." Lees hieronder verder.

Lees het verslag van Wim Noordzij zelf: "Twee maanden geleden was ik gestopt als bestuurslid en nu werd daar even aandacht aan besteed. Mooie woorden van Tea namens Gemeente Goeree-Overflakkee, die ons altijd enorm gesteund heeft en dat hopelijk blijft doen. Ook haar voorganger Arend Jan van der Vlugt en Conrad en Els: hartelijk bedankt.

Daarna kreeg ik een boor om mijn eigen Noordzij tribune te onthullen. Ik blijf van evenementen houden hoe klein ook. Natuurlijk had ik eigenlijk een Noordzij tribune in de Kuip willen hebben, maar dit is een goed alternatief.

Ik laat de Buutenplaets met een gerust hart over aan de nieuwe bestuursleden Lie Ke (wat een prachtige tekening) en Joost van Welsenis. Met Hans Bal zijn we dit ooit begonnen als een burgerinitiatief met Petra Wevers die de eerste ontwerpen heeft gemaakt. En Hans speelt nog steeds een enorme rol met Ko Plomp, als stille krachten op de achtergrond.

Ook mijn oude bestuursleden Harry Scheermeijer en Roelof Veldhuizen bedank ik hierbij. Deze natuurspeeltuin was er nooit gekomen zonder Imar Kleijburg en Mieke Kleijburg-Guijt en Martijn Klem die met hun netwerk alles regelden en aanlegden. Normaal kost zo’n natuurspeeltuin tonnen en nu met een schijntje van die bedragen. Maar met een ziel erin. En waar ik heel blij mee ben dat we nu ook een speeltuin Opa/oma hebben met toezicht.

Janine Wegman/ Frank heeft een geweldige energie en drive om er iets moois van te maken. Natuur onderwijs en vertier zijn bij hem in goede handen en goed voor de continuïteit. Grootste verdienste is dat ik nu met mijn kinderen en kleinkind er altijd kan spelen in een prachtige omgeving. Het geheim van Oostflakkee.

Nog een paar wensen; Meer inclusie en een speelplek voor kinderen met een beperking en het opknappen van de boot. Want van het schapenveld tot nu met Buutenhuus en buutenboat en al die mooie projecten was een plezier om deel van uit te maken.

En vooral dank aan Inge Noordzij-Tuns die me altijd de ruimte geeft en steunt bij alles wat ik onderneem ook als het teveel is brengt zij alles in balans: Trots op wat er nu staat in in 6 jaar tijd.

En Marijana Pajovic.... bedankt voor de mooie foto’s!"