Ouddorp - RTV Slogo (stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week staan hieronder allemaal op een rij voor u, evenals de vaste programmering bij uw lokale zender. Lees meer.

  • ’t Eiland Actueel – Campingseizoen Geopend: De zon schijnt, het paasweekend staat voor de deur en de kampeerders trekken er weer op uit. Pasen geldt traditiegetrouw als start van het kampeerseizoen en dat merken de campings in de regio ook. Niet alleen de kampeerplekken, maar ook de verkoop van bijvoorbeeld vaste stacaravans gaan als warme broodjes over de toonbank.
  • Provincie ZH – Martijn van der Steen – Taal voor Transitie: Martijn van der Steen hoogleraar Bestuurskunde Erasmus Universiteit wordt geïnterviewd over zijn essay ‘Taal voor transitie’ over de Regionale Energiestrategie en hoe je daar met elkaar goed invulling aan kunt geven en waar moet deze aan voldoen.
  • ’t Eiland Actueel – Klimaatkrachtig Ooltgensplaat: Eerder dit jaar organiseerde Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee een digitale informatieavond over Ooltgensplaat. Meer weten over Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee? Kijk op klimaatkrachtiggo.nl, of volg ons op Facebook.
  • Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 1: In deze nieuwe serie nemen we een nostalgische kijk op het boerenleven vanaf 1920 tot aan het begin van de mechanisatie. Met unieke zwart-wit beelden krijgen we een beeld van het boeren leven aan het begin van de 20e eeuw in Nederland. In de eerste helft van de 20e eeuw was de landbouw op Goeree-Overflakkee nog steeds hoofdmiddel van bestaan voor vele inwoners.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 54: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Hein Mijs – Cultuur op GO: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Marlies van Adrighem weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Marlies uitgebreid met Hein Mijs over de Cultuur op Goeree-Overflakkee.. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. Vanwege de Covid-19 maatregelen kijkt u deze week naar een herhaling.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo