Sommelsdijk/Ouddorp - In menig dorp op het eiland wapperen dorpsvlaggen. Sommelsdijk spant daarmee de kroon. Een lid van de Dorpsraad van Ouddorp heeft het Streekmuseum, als initiatiefnemer van de verkoop van de vlaggen, benaderd of er ook een kleiner formaat beschikbaar is. Dit, zodat de Ouddorpse vlag ook op menig tentzeil kan wapperen. Vanaf deze week is daarom ook de vlag van Ouddorp te koop als caravanvlaggetje! Lees hieronder meer.

Vervolg

De vlag van Ouddorp is naar het door de Hoge Raad van Adel vastgestelde wapen uit 1816. Ouddorp was toen nog een zelfstandige gemeente. Het wapen van Ouddorp is bijzonder voor Goeree-Overflakkee. Het is het enige wapen wat bestaat uit kleinere 4 wapens ofwel kwartieren. Het zijn de 4 wapens van de polders waaruit de gemeente is ontstaan; het Oudeland (de burcht), het Oude Nieuwland (de kruisbogen), West Nieuwland (papegaai) en De Ouden Oostdijk (met het kasteel). De eerste vermelding van deze gecombineerde wapens dateert uit 1716.

Een caravan- of bootvlaggetje kost slechts 9,95 euro. Het formaat is 30 bij 45 cm. De vlag is te koop via streekmuseum.nl/winkel in de categorie vlaggen, waar ook alle andere dorpsvlaggen van Goeree-Overflakkee te vinden zijn.

Met de aankoop van de vlag steunt u het museum en helpt u het Streekmuseum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Het vlagprotocol is niet van toepassing. Daarom mag de vlag het gehele jaar buiten hangen en versterkt het de dorpsidentiteit.