[Update] Ouddorp - Gemeente Goeree-Overflakkee heeft vrijdag 12 februari 2021 bekend gemaakt dat ze besloot om diverse toegangswegen tot schaatsplekken op de Kop van het eiland af te sluiten. [Update za. 13 februari 2021, Gemeente Goeree Overflakkee: "Bedankt voor jullie reacties. We begrijpen jullie teleurstelling en daarom hebben we gekeken naar een alternatief. We staan eenrichtingsverkeer toe en jullie kunnen aan 1 kant parkeren of op de parkeerplaatsen bij de stranden. Met de inzet van verkeersregelaars en BOA’s zorgen we ervoor dat het rondom de schaatslocatie goed verloopt en veilig blijft."]

Gemeente op Facebook: "De schaatskoorts stijgt! En dat was vandaag te merken in Ouddorp...." Er kwam echter erg veel verzet en verontwaardiging vanuit de bewoners, met name door die van de kop het eiland, op deze beslissing. Een reactie met bijna 30 likes was: "Ging prima vanmiddag! En je zal een keer moeten wachten op een andere auto, nou lekker belangrijk. We genieten volop van het schaatsen. Denk eens in oplossingen gemeente Goeree-Overflakkee, er is toch wel een andere oplossing dan gelijk alles afsluiten. Maak even 1 richtingsverkeer voor een paar dagen. Redelijk kansloos deze actie..." Lees hieronder meer.

Vervolg

Gemeente: "Veel mensen stapten daar op de schaats. Erg leuk natuurlijk, maar het zorgde ook voor veel parkeeroverlast en gevaarlijke situaties. Om ervoor te zorgen dat de weg vrij blijft en hulpdiensten hun werk kunnen doen, sluiten we op zaterdag 13 en zondag 14 februari (van zonsopgang tot zonsondergang) een aantal toegangswegen. We sluiten de volgende toegangswegen:

  • * kruising tussen de Groeneweg en de Vrijheidsweg
  • * kruising tussen Groeneweg en de West Nieuwlandseweg

Je kunt alleen parkeren op de parkeerplaatsen bij de stranden. Volg de aanwijzingen van de aanwezige verkeersregelaars op. Geniet van het winterse weekend! Blijf wel dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd het veilig voor jezelf en anderen."

Reacties vanuit bevolking

Een kleine greep uit de vele reacties leest u hieronder. We namen voor u de reacties met veel likes op dit Facebookbericht. Helaas waren de meesten zoals gezegd niet zo positief. Lees:

* "Ging prima vanmiddag! En je zal een keer moeten wachten op een andere auto, nou lekker belangrijk. We genieten volop van het schaatsen. Denk eens in oplossingen gemeente Goeree-Overflakkee, er is toch wel een andere oplossing dan gelijk alles afsluiten. Maak even 1 richtingsverkeer voor een paar dagen. Redelijk kansloos deze actie... maar wel typisch gemeente Goeree-Overflakkee, dat dan weer wel..."

* "Maar dan ook geen reclames meer gaan uitzenden op NPO1."

* "En als het echt allemaal verkeerstechnisch niet kan, laat iedereen bij het strand parkeren en regel gratis vervoer met contiki die bussen staan toch stil. Dan snijdt het mes aan 2 kanten en doe je als gemeente iets positiefs voor de bewoners en schaatsliefhebbers!"

* "De ronde rond de plas kan je natuurlijk ook voor die 2 dagen een 1 richtingsweg maken en een parkeerverbod aan 1 zijde van de weg. Dan is de niet bestaande "chaos" gelijk opgelost. En die parkeerplaatsen zijn absoluut niet toereikend voor het aantal bezoekers."

* "Goed geregeld weer daar gaat morgen natuurlijk niemand schaatsen dus wordt het op andere plaatsen weer drukker. Gewoon netjes aan één kant parkeren niks aan de hand. De gemeente zou zo kritisch moeten zijn als er een projectontwikkelaar met een dikke portemonnee weer een park uit de grond stampt wat een stel minkukels!!!!!"

* "Wat een achterlijke maatregel...ben er vanmiddag met 3 meter breed langs gekomen..en niets aan de hand....of heeft de Gemeente Goeree-Overflakkee heel brede hulpvoertuigen...of lompe chauffeurs....wie het weet mag het zeggen...mafklappers-overheid."

* "Weet je wat fijn is na nu al een jaar Corona..... dat we de afgelopen week er eens ff niet aan dachten... even GEEN CORONA... weer gewoon leven, hoe heerlijk is dat, eerst alle Sneeuwpret en nu ijspret... gewoon weer even spontaan een praatje met iemand! Iedereen leeft weer!! Gemeente kom op... niet zo... is echt niet nodig #doeeenslief"

* "Beetje jammer dit! Het zou fijner zijn om in mogelijkheden te denken ipv deze actie. Heel simpel zou het zijn om eenrichtingsverkeer in te stellen dan is er niks aan de hand en kan iedereen genieten van deze mooie plek. 1 weekend in 10 jaar tijd! Kom op zeg ontneem mensen dit niet en pak als gemeente de verantwoordelijkheid en organiseer het nou eens goed ipv te verbieden."

* "Fijn toch ook weer de voordelen van 1 gemeente....daar in de Palland kan alles gewoon doorgaan maar goh stel je toch voor dat er op de kop iets te lachen valt.Daar moet direct een stokje voor gestoken worden"

* "Gemeente doe ff normaal. Laat de mensen genieten. Afgelopen voorjaar mocht men niet wandelen op strand en nu mogen ze niet schaatsen. Twee dagen genieten, word ze ook niet gegund. Pfffff...

Ook werd een foto gedeeld met onderschrift: "Ruimte genoeg toch ?" Door Niels van Heest.

Lees HIER het hele bericht op de FACEBOOKPAGINA van gemeente GOEREE-OVERFLAKKEE, met alle reacties daaronder.