Ouddorp - Lokale televisie- en radiozender RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week, zoals 't Eiland Actueel. Het Nieuwe-Tongse Sinterklaasjournaal, Streekdocumentaire, Streekhistorie, Blik op Goeree-Overflakkee, maar ook De Huiskamer van Flakkee, zijn weer te zien. Lees hieronder verder.

Nieuwe TV-uitzendingen RTV Slogo

  • ’t Eiland Actueel – Sint en zijn piet op Goeree-Overflakkee ?: Zaterdag 14 november zette Sinterklaas weer voet aan land. Normaal gesproken zouden we in een aantal dorpen op Goeree-Overflakkee Sinterklaas ontvangen met een feestelijke intocht. Helaas kunnen de Sinterklaasintochten dit jaar niet door gaan, maar dat betekent niet dat de sint ons eiland stilletjes voorbij rijdt. Onze burgemeester belde hem op om hem te vragen wanneer we hem op Goeree-Overflakkee mogen verwelkomen.
  • Het Nieuwe Tongse Sinterklaasjournaal : Sinterklaas en zijn Pieten komen weer naar Nederland en vanaf deze week zijn de avonturen die ze beleven in Nieuwe-Tonge op Goeree-Overflakkee te volgen in het Nieuwe-Tonge Sinterklaasjournaal. Dagelijks vanaf 16 uur is er een nieuwe aflevering te zien en blijven jullie op de hoogte van de spannende avonturen.
  • Streekdocumentaire – Zuid Hollands Welvaren – deel 3 – Veerverbindingen, Sluizen en Bruggen: Zuid-Holland is zowel in heden als verleden onlosmakelijk verbonden met haar vaarwegnetwerk. Het is een voor Nederland unieke verzameling meren, plassen, zeearmen, rivieren en vaarten. Geen vaarwegen zonder oversteekmogelijkheden, want land- en waterverkeer moeten op elkaar aansluiten. Naast bruggen verbonden voetveren en trekponten eeuwenlang de oevers met Samen met sluizen zijn zij de verbindende schakel in het Zuid-Hollands welvaren.
  • Streekhistorie – Landbouw, verleden & heden – deel 1: In deze historisch serie kijken we terug naar de landbouw in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert, want de afgelopen eeuw is een kleinschalige ambachtelijke landbouw grotendeels omgezet in een grootschalige industriële landbouw. Dit heeft grote veranderingen in het agrarische gebied veroorzaakt
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 36: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
  • 't Eiland Actueel - H2GO event – deel 2: In de raadzaal van de Gemeente Goeree Overflakkee werd het H2GO event gehouden en deze bijeenkomst werd georganiseerd door H2GO. Het H2GO Programma heeft als doel om op Goeree-Overflakkee de volledige CO2-reductie van de energievoorziening te realiseren met een combinatie van elektriciteit en waterstof. Dat schoon transport met waterstof een aansprekend thema is, bleek uit de grote belangstelling voor het symposium. Naast de grote groep ondernemers uit de logistieke sector waren er ook een flink aantal agrariërs die veel interesse hadden in de trekker op waterstof.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Ellen van Rossum – Valpreventiecursussen: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Marlies van Adrighem weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Marlies met Ellen van Rossum over het geven van Valpreventiecursussen voor jong en oud. voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo