Ouddorp - De lokale omroep op Goeree-Overflakkee RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. Deze week ziet u Het Nieuwe-Tonge Sinterklaasjournaal, een Streekdocu 'Zuid Hollands Welvaren (deel 2), Streekhistorie 'Gezondheidszorg in de vorige eeuw (aflevering 6), Blik op Goeree-Overflakkee, 't Eiland Actueel, maar ook de vaste programma's zoals de Huiskamer van Flakkee. Lees hieronder ook de juiste frequenties voor uw lokale televisie en radio en blijf op de hoogte!

De nieuwe items van deze week zijn:

  • Het Nieuwe Tonge Sinterklaasjournaal: Sinterklaas en zijn Pieten komen weer naar Nederland en vanaf deze week zijn de avonturen die ze beleven in Nieuwe-Tonge op Goeree-Overflakkee te volgen in het Nieuwe-Tonge Sinterklaasjournaal. Dagelijks vanaf 16 uur is er een nieuwe aflevering te zien en blijven jullie op de hoogte van de spannende avonturen.
  • Streekdocumentaire – Zuid Hollands Welvaren – deel 2 – Trekvaarten en Jaagpaden: Zuid-Holland is zowel in heden als verleden onlosmakelijk verbonden met haar vaarwegnetwerk. Het is een voor Nederland unieke verzameling meren, plassen, zeearmen, rivieren en vaarten. Vervoer over water was eeuwenlang de meest geavanceerde en betrouwbare vorm van transport. Trekschuiten waren daarin de eerste en enige vorm van openbaar vervoer. Dit trekvaartnetwerk, beroemd en bewonderd in de hele westerse wereld, was één van de pijlers van Zuid-Hollands Welvaren.
  • Streekhistorie – Gezondheidszorg in de vorige eeuw – deel 6: In deze historisch serie kijken we terug naar de gezondheidszorg in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert. Honderd jaar geleden werd werken in de gezondheidszorg nog gezien als een roeping maar tegenwoordig is het een beroep. Maar ook de manier waarop bepaalde zorg werd gegeven is in de loop der jaren flink veranderd.
  • Blik op Goeree – Overflakkee – deel 35: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
  • 't Eiland Actueel - H2GO event – deel 1: In de raadzaal van de Gemeente Goeree Overflakkee werd het H2GO event gehouden en deze bijeenkomst werd georganiseerd door H2GO. Het H2GO Programma heeft als doel om op Goeree-Overflakkee de volledige CO2-reductie van de energievoorziening te realiseren met een combinatie van elektriciteit en waterstof. Dat schoon transport met waterstof een aansprekend thema is, bleek uit de grote belangstelling voor het symposium. Naast de grote groep ondernemers uit de logistieke sector waren er ook een flink aantal agrariërs die veel interesse hadden in de trekker op waterstof.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

  • *De Huiskamer: Jeroen Struik – Kinderboek Pim ging op reis: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Marlies van Adrighem weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Marlies met Jeroen Struik over zijn nieuwe voorlees- en kinderboek Pim ging op reis. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo