Oktober 2020, Ouddorp - De eerste twee kandidaten vanuit Webego zijn vorige week geslaagd als Landelijk Bevoegd Verkeersregelaar bij Pro-Verkeer B.V. Webego. Het mens-ontwikkelbedrijf van de gemeente Goeree-Overflakkee, werkt samen met Pro-Verkeer aan het ontwikkelen en opleiden van kandidaten als verkeersregelaar. Afgelopen woensdag 30 september vond (uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen) een afscheidsdiner van het strandproject plaats. De twee geslaagde kandidaten zijn tijdens deze avond extra in het zonnetje gezet. Lees hieronder verder.

Strandproject

In de zomermaanden is een aantal kandidaten vanuit Webego aan de slag gegaan als aanspreekpunt, parkeerwacht en schoonmaker bij de Noordzeestranden van Goeree-Overflakkee. Tijdens dit project doorliepen zij een ontwikkeltraject onder begeleiding van praktijkopleiders van Webego. De kandidaten oefenden met werknemersvaardigheden, zoals communiceren en samenwerken, en vakvaardigheden, zoals bezoekers te woord staan. Werken leer je door het te doen!

Samenwerking met Pro-Verkeer

Twee kandidaten hebben na het voltooien van het ontwikkeltraject de stap naar een betaalde baan gemaakt. Deze kandidaten hebben bij Pro-Verkeer een interne opleidingsweek gevolgd en succesvol afgerond. Zij zijn daarmee geslaagd als Landelijk Bevoegd Verkeersregelaar. Binnenkort beginnen ze met hun baan bij Pro-Verkeer, een landelijke toeleverancier van verkeersregelaars, coördinatoren en overige diensten rond verkeersveiligheid.

Foto
Op de foto, vlnr: Arianda Phaff, Sjaan Fokkelman, Kees Tieleman (Pro-Verkeer B.V.) en Habib Al Madani.