5 oktober 2020, Ouddorp - De lokale televisie van ons eiland Goeree-Overflakkee, RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn weer interessant: Beleidsmedewerker Yede van het Waterschap legt uit welke aanpassingen er uitgevoerd gaan worden in de duinen op de kop van Goeree-Overflakkee. U ziet de nieuwe directeur van Oost West wonen, Marleen van de Kamp in beeld en Monique Sweep is te gast bij De Huiskamer van Flakkee over het onderwerp 'Goederen HUB G-O'. Lees hieronder verder.

  • ’t Eiland Actueel - Stuivend zand versterkt de duinen – Waterschap Hollandse Delta: De Springertduinen zijn sterk, maar zijn ze sterk genoeg om de zee te blijven keren? Beleidsmedewerker Yede Bruinsma (WSHD) legt uit welke aanpassingen er uitgevoerd gaan worden op de kop van Goeree-Overflakkee.
  • Streekdocumentaire – Varen als Toen – deel 3: Varen als toen betekende eeuwenlang varen als werk. Dat je daar ook plezier aan kon beleven blijkt uit talloze zeemansliedjes en romantische verhalen. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam biedt gelukkig een grote landelijke museale collectie van de historische pleziervaart. En misschien komt er in Hellevoetsluis nog wel eens een historische jachthaven. De tjotter 'Ideaal' is een dame op leeftijd die in de watten wordt gelegd door Alexander de Vos. De Piet Hein is een juweel van een heel ander kaliber, een echt kroonjuweel. Het voormalige jacht van het Koninklijk Huis vaart nog steeds vorstelijk dankzij een groep mensen die het schip nog steeds met alle egards verzorgen. Allebei juwelen van de pleziervaart die nog steeds varen als toen.
  • ’t Eiland Actueel – Nieuwe directeur Oost West wonen – Marleen van de Kamp: Begin November zal Marleen van de Kamp aantreden als nieuwe directeur-bestuurder van Oost-West Wonen Goeree-Overflakkee. In een openhartig gesprek verteld ze over haar ambities die ze heeft met de woningbouwvereniging. Wat zijn haar ideeën bij de verdeling van woningen, huurverhoging en scheefwonen. Verslaggever Jan van Gurp sprak met haar.
  • Streekhistorie – Gezondheidszorg in de vorige eeuw – deel 1: In deze historisch serie kijken we terug naar de gezondheidszorg in de vorige eeuw. Deze is door de jaren heen flink verandert. Honderd jaar geleden werd werken in de gezondheidszorg nog gezien als een roeping maar tegenwoordig is het een beroep. Maar ook de manier waarop bepaalde zorg werd gegeven is in de loop der jaren flink veranderd.
  • Blik op Goeree – Overflakkee – deel 30: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer: Monique Sweep – Goederen HUB G-O: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Monique Sweep over de goederen HUB Goeree-Overflakkee. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo