Regio - Samen spelen en de natuur ontdekken is voor kinderen met een beperking niet zo vanzelfsprekend. Vorig jaar heeft Natuurmonumenten in samenwerking met de Speeltuinbende het SamenSpeelSpel bedacht. Het bleek een schot in de roos! Dit jaar organiseert Natuurmonumenten op zaterdag 26 september het spel ook op buureiland Tiengemeten. Lees hieronder meer.

Vervolg

Deze locatie leent zich namelijk heel goed voor dit spel in de natuur voor kinderen met én zonder handicap vanaf 6 jaar. De perfecte manier om samen te spelen, van elkaar te leren én te ontdekken dat iedereen kan spelen in de natuur.

OERRR SamenSpeelSpel

Kinderen met en zonder handicap spelen onder begeleiding van een boswachter. In verschillende opdrachten ervaren ze hoe het is om niet te kunnen zien of horen. Wat kun je met je andere zintuigen? En hoe kun je toch met water spelen, hutten bouwen en over hobbelige paden sjezen als je in een rolstoel zit? De kinderen gaan met elkaar de uitdaging aan en worden zo echte samenspeelkampioenen! Ook ontdekken ze dat iedereen kan spelen in de natuur. Schrijf je snel in, want in verband met de corona-maatregelen is het aantal plekken beperkt. Het spel begint om 13.15 uur, maar de deelnemers zijn al vanaf 10.15 uur welkom in Speelnatuur op Tiengemeten.

Speelnatuur voor iedereen

In Speelnatuur op Tiengemeten kan ieder kind zich uit kan leven op het 4,5 hectare ruig speelterrein! Ook kinderen met een beperking kunnen hier samen met hun vriendjes en vriendinnetjes met water en modder spelen en avonturen beleven. Er zijn halfverharde paden en alle zintuigen worden aangesproken, met geuren, voelen en geluiden. Een speciale rolstoel voor dit terrein is eventueel beschikbaar. En er staat een picknicktafel waar je ook met een rolstoel aan kunt zitten. De Speeltuinbende heeft deze Speelnatuur getest en goed bevonden.

OERRR

Het SamenSpeelSpel valt onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen.

Aanmelden

Kinderen met en zonder handicap kunnen zich aanmelden voor deze activiteit via de website van Natuurmonumenten. De dag begint met de overtocht met de pont vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Kinderen van OERRR betalen €4,20, net als kinderen van leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen €6,00. Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit bij de kinderen, maar hoeven zich niet aan te melden.