Ooltgensplaat - "Net achter de Volkeraksluizen, op de route tussen Rotterdam en Antwerpen komt alles en iedereen voorbij. Het recreatiegebied aan de Galathese Haven in Ooltgensplaat krijgt steeds er steeds meer vrienden bij." Zondag 13 september 2020 organiseert De Buutenplaets (natuurspeeltuin) het laatste zondag-evemement van deze zomer: Buutenkoken! "Je zou het als een Food-truck-festival kunnen omschrijven." Lees hieronder meer.

Vervolg
"Je zou het evenement van aanstaande zondag 13 september als een 'Food-truck-festival' kunnen omschrijven. ‘Maar dan zonder wielen’, aldus een van de deelnemers, Denise van den Iersel, 'ik vond koken zo leuk dat ik me omgeschoold heb van chemisch laborante tot chef-kok’. Haar cateringbedrijfje gaat voor eerlijk eten ‘de herkomst van wat er op je bord ligt is belangrijk’ vindt ze ‘ik ga een hele speciale hamburger maken deze keer’. Dat lekker eten ook gezond kan zijn wordt aangetoond door de ‘Sugarfighters’. Samen met de deelnemers maken ze lekkernijen waar je niet dik van wordt.

Bij een zomerse dag hoort een ijsje van Pollies (Oude-Tonge) en de verbinding met een ander, in populariteit groeiend vakantie-eiland; de Dominicaanse republiek, wordt gelegd met de taarten van Carmen Lebron.

Vanwege corona-beperkingen wordt dit evenement niet groot opgezet, "maar lekker is het wel. Het wordt muzikaal omlijst door het Flakkees duo 'Jut en Juul'. Het 'feest van de tong' start op zondag 13 september om 13:00 uur. De Buutenplaets ligt aan de Mariadijk in Ooltgensplaat en door ondersteuning van de gemeente Goeree-Overflakkee is de toegang gratis.

Richtlijnen

"Wij leven de corona richtlijnen na en mogen slechts 150 personen tegelijk op het terrein toelaten. De buutenplaets heeft een beperkt aantal zitplaatsen. Eigen strandstoeltje meenemen strekt tot aanbeveling", aldus de organisatie.