Ooltgensplaat - In het weekend van 22 en 23 augustus 2020 zijn twee bijzondere optredens op de Buutenplaets. Op zaterdag de 22e speelt om 15:00 uur het jongerencollectief Taylormade de voorstelling ‘Kan het nooit een keer normaal’ en op zondagmiddag spant de firma Ongeregeld (in muziek) samen met het duo Dave en Arjan (onderdeel van de Kik). Die voorstelling start om 13:00 uur. Bij slecht weer verplaatsen ze naar de zaal van paviljoen Sluishaven. Op zondag stelt Moniek van Munster kinderen in de gelegenheid om van glas mooie creatieve kunstwerken te maken. Lees hieronder meer.

Muziekweekend

Het activiteitenprogramma op de Buutenplaets is een experiment dat de omslag van aanleg van de natuurspeeltuin naar ontwikkeling van gebruiksmogelijkheden markeert. Eerder deze maand maakte de dorpsraad een vliegende start met kinder- en tieneractiviteiten. Nu haakt de Buutenplaets daarbij aan, ondersteund door de gemeente Goeree-Overflakkee, met een programma voor alle leeftijden. Kindvriendelijk staat daarbij altijd centraal.

Aanmelden

Vanwege Corona gelden bijzondere regels. Meer dan 150 personen zijn niet toegelaten: wie eerst komt, wie eerst maalt. Aanmelden op het evenement op de facebook-pagina wordt aangeraden (hoewel dit geen reservering inhoudt). Bij de entree dienen contactgegevens achtergelaten te worden, voor het geval dat…en een hospitality-team help bezoekers om afstand te bewaren. De Buutenplaets kent een beperkt aantal zitplaatsen, bezoekers wordt geadviseerd hun eigen strandmeubilair mee te brengen. Op die manier wil de Buutenplaets, ondanks besmettingsrisico, een leuk weekend organiseren.

Het activiteitenprogramma van de Buutenplaets gaat door tot in oktober met een variëteit in muziektheater, sportevenementen, kunstworkshops en natuurexcursies. Hierover later meer.

Over de optredende artiesten:

Taylor Made is een theatercollectief waar lokaal talent de kans krijgt zich te laten zien. De verschillende producties bestaan uit allerlei disciplines. Dans, zang, spoken word, rap en spel, van alles komt er aan te pas. De twee producties Pijn, humor en de rest en Nooit een x normaal hebben al in meerdere theaters gestaan, van Rotterdam tot aan Brielle. En in het stuk ‘Ook al zijn we anders’ krijgt de jeugd de kans om op de planken te staan. Met onze gelegenheidsband proberen we er altijd een feestje van te maken, met funky hiphop-vibes is het onmogelijk om stil te blijven staan. Bij onze optredens is er maar één regel: altijd blijven dansen!

De firma Ongeregeld (in muziek) is een collectief straatmuzikanten, met een been op Flakkee en het andere been op Rotterdam-zuid. Zangeres Janine Wegman is een beetje een brutaaltje en met haar band maakt ze een soort country muziek die door de accordeon ook op Texmex lijkt. Op Flakkeese Dagen en langs de omloop hebben ze fans verworven en hun ode op het leven op de Plaat wordt door sommigen beschouwd als het volkslied van hedendaags oost-Flakkee.

Dave en Arjan vormen het centrale duo van de Kik. Door de corona-crisis gedwongen startten ze dit voorjaar een online muziek-café vanuit huis dat veel kijkers trok. Al dollend lieten ze een staalkaart van het uitgebreide Kik-repertoire horen. Nu er mogelijkheden ontstaan laten ze dit hun buren graag live horen.

Moniek van Munster is veelzijdig kunstenaar, onlangs bracht ze een geïllustreerd kinderboek uit over Zakkie de Zebra. Met haar spectaculaire glaskunst geniet ze veel faam. Ze biedt de gelegenheid om kinderen, op een veilige manier, hun eigen kunstwerk te maken van dit spectaculaire materiaal.