Ouddorp - De lokale televisie op ons eiland, RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week zijn onder andere een video over het bezoek van burgemeester Ada Grootenboer aan een aantal MKB ondernemers en een videoboodschap om stil te staan bij een bijzonder schooljaar. Ook het project 'Stad aardgasvrij' dat men wil realiseren voor Stad aan 't Haringvliet wordt belicht in de uitzending van deze week. Lees hieronder meer.

Nieuwe uitzending RTV Slogo:

  • ’t Eiland Actueel – Burgemeester bezoek MKB Ondernemers: Veel ondernemers ervaren de gevolgen van de coronacrisis en de overheidsmaatregelen om de verspreiding ervan tegen te gaan. Inmiddels zijn er een aantal overheidsmaatregelen versoepeld en is er meer ruimte gekomen voor ondernemers op Goeree-Overflakkee. Maar ze zijn er zeker nog niet, de gevolgen zijn nog steeds merkbaar. Burgemeester Ada Grootenboer ging daarom langs bij een aantal MKB-ondernemers op Goeree-Overflakkee om te praten over hoe de afgelopen tijd voor ze is geweest en hoe het nu met ze gaat.
  • ’t Eiland Actueel – Boodschap Burgemeester schoolvakanties: In onze regio zijn de schoolvakanties weer begonnen. Voor alle kinderen en jongeren van Goeree-Overflakkee een videoboodschap om stil te staan bij een bijzonder schooljaar.
  • ’t Eiland Actueel – Stad aardgasvrij een stap dichterbij: Maar liefst negen verschillende partijen hebben 16 juli een handtekening gezet om hun samenwerking te bekrachtigen en te werken aan de realisering van Stad Aardgasvrij – Hydrogen City. De partijen gaan de komende periode verder samen onderzoeken of Stad aan ‘t Haringvliet de overstap kan maken van aardgas naar groene waterstof. Belangrijke voorwaarde is wel dat waterstof voor de inwoners niet duurder zal zijn dan aardgas. De intentieovereenkomst is ondertekend door negen partijen, te weten Coöperatie Deltawind, Eneco, Gasunie, Greenpoint Group, Hygro, Oost West Wonen, provincie Zuid-Holland, netbeheerder Stedin en de gemeente Goeree-Overflakkee. Tijdens een feestelijk moment is de ondertekende intentieovereenkomst aangeboden aan inwoners van Stad aan ’t Haringvliet.
  • ’t Eiland Actueel – Afscheid groep 8 CBS Albert Schweitzer Stad a/h Haringvliet: Voor het afscheid hebben de leerlingen van groep de film Back 2020 gemaakt met henzelf in de hoofdrol. Het script hebben ze zelf geschreven en de stunts hebben zo ook zelf uitgevoerd. Op 15 juli ging de film tijdens een coronaveilige drive-in movie night in premiere. RTV Slogo was bij de ontvangst van de filmsterren.
  • Streekevenementen – Truckrun 2019: Vanwege het corona virus kon de truckrun dit jaar niet doorgaan. "Maar deze week gaan we terug naar zaterdag 15 juni 201. Toen reed de gezelligste file van Nederland weer over ons eiland. Gestart in 1988 met een paar trucks en een klein rondje om te kijken of het een succes zou worden, inmiddels is de Truckrun uitgegroeid tot een evenement van formaat. Voor de eenendertigste keer gingen de trucks van start aan de Oosthavendijk in Middelharnis om te vertrekken richting Stellendam." Het team van RTV SLOGO reed mee en maakte een beeldverslag.
  • Streekhistorie – Langstraat – deel 2: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke foto beelden uit Langstraat.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 19: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.
  • ’t Eiland Actueel – Tulpenpracht GO: Rutger den Hertog maakte mooie beelden van de tulpenvelden in Nederland. Hij filmde ook op ons eiland Goeree-Overflakkee. "Afgelopen lente ben ik ochtenden, avonden en middagen bezig geweest om de prachtige Nederlandse tulpen vanuit de lucht vast te leggen d.m.v. een drone. Sommige beelden in de video zijn opgenomen op het prachtige eiland Goeree-Overflakkee. Juist hier, om de afgelegen velden te bezoeken vanwege COVID-19.

De vaste programma’s

*De Huiskamer: Hein Mijs – Cultuur op GO: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe-Tonge, presentatrice Marlies van Adrighem weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Marlies met Hein Mijs over de Cultuur op Goeree-Overflakkee. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur. In verband met de corona maatregelen worden er op dit moment geen nieuwe uitzendingen opgenomen en is er deze keer een herhaling te zien.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo