[update onderaan artikel] Regio - De wind kan aan de (zuid)westkust uithalen naar maar liefst 75 km/uur. Het belooft dus zaterdag 6 juni 2020 een onstuimige dag te worden. Aan de kust is kans op zware windstoten van 75 km/uur en landinwaarts kan de wind uithalen naar 60 km/uur. Bomen staan op dit moment vol in blad en door de windstoten kunnen kleine takken afbreken. Het verkeer kan hinder ondervinden van de harde en "vlagerige" wind", aldus weeronline.nl.

Veel wind, maar weinig regen

Hoewel de wind het voor het gevoel herfstachtig maakt, valt het met de regen mee. Er zijn flinke zonnige perioden en door de stevige wind razen stapelwolken over het land. Een lokaal buitje is mogelijk, maar veruit de meeste plekken houden het droog. De enige plekken waar we wat meer regen verwachten zijn het noordwesten en westen. Daar neemt de bewolking in de middag toe en stijgt de kans op regen.
Met maxima van 14 graden in de kustregio’s tot lokaal 18 in het zuidoosten is het kouder dan normaal en door de stevige wind voelt het aan als 10-15 graden. Een gebruikelijke middagtemperatuur voor begin juni is 18-21 graden.
Komende dagen wordt het beduidend minder onstuimig en na het weekend neemt de buienkans af. Toch lijkt het ook komende week niet helemaal droog te blijven. Vanaf de tweede helft van de week loopt de temperatuur weer flink op en liggen de maxima veelal tussen 18 en 23 graden.

Update: Vanwege de harde windstoten mag je nu niet met een aanhanger/caravan achter je auto over de Oosterscheldekering in de N57 Middelburg <> Brouwersdam rijden. Omrijden dus via de Zeelandbrug (N215, N59, N256, A58)

Bron Weeronline.nl