4 mei 2020, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De items van deze week draaien inmiddels mee. In de aflevering van 'De Huiskamer' praat presentatrice Andrea met Bertrand van den Boogert en Marlies van Adrighem over 20 jaar Kunst Cultuur Educatie. In 't Eiland actueel zie u onder andere de Bloemenactie van Thuiszorg en een opname van Kon. muziekvereniging Sempre Crescendo Middelharnis-Sommelsdijk Lees hieronder meer.

Nieuwe programma's

  • ’t Eiland Actueel – Bloemenactie Thuiszorg GO: Ruim 1100 zorgmedewerkers en cliënten van de thuiszorg op Goeree-Overflakkee zijn vorige week namens het gemeentebestuur verrast met een fleurige én lokale bos tulpen. Burgemeester en wethouders bezorgden samen met thuiszorgmedewerkers de bloemen bij een aantal inwoners van de gemeente.
  • ’t Eiland Actueel – Sempre Crescendo – The Awakening: Opname van Koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo Middelharnis-Sommelsdijk. De Opname is gemaakt in de Coronatijd waarin iedereen vanuit huis zijn of haar partijtje inspeelde. Rogier van Ganzewinkel (bugel) en Barbara van der Neut (sopraansax) hebben de audio netjes gemaakt en Erik Rozendom heeft de beeldenmontage gedaan.
  • ’t Eiland Actueel – CuraMare - Bemoediging: Dagelijks verzorgt zorginstelling CuraMare vanuit de Lukaskapel van Verzorgingstehuis Nieuw Rijsenburgh een bemoediging. Dit ter ondersteuning voor alle bewoners van de diverse zorginstellingen van CuraMare en alle inwoners van onze Gemeente Goeree-Overflakkee. In deze moeilijke periode is het voor de bewoners ook niet mogelijk om een bezoek te brengen aan hun fysiotherapeut en daarom verzorgen ze online bewegingsoefeningen zodat iedereen thuis in beweging kan blijven.
  • ’t Eiland Actueel – CuraMare – Voorleesverhaal De hut van Oom Tom – deel 1: In dit voorlees verhaal verteld men uit het boek De hut van Oom Tom. De roman beschrijft de lotgevallen van een aantal slaven en hoe ze lijden onder de slavernij. Het boek erkent dat veel meesters hun slaven goed behandelen, maar deze slaven lopen het risico dat ze (wegens geldgebrek of overlijden van de eigenaar) verkocht worden aan slechte meesters, waarbij ouders en kinderen vaak van elkaar gescheiden worden.
  • Politieverhalen in beeld – Schieten – Deel 1: In deze serie krijgt u een kijkje in het leven van een agent bij de politie. Wijkagent Don Heins vertelt over een melding van een schooldirecteur: een van de leerlingen loopt met een pistool rond.
  • Streekhistorie – Visserij Goedereede – deel 3: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden over de visserij in de stad Goedereede in de periode 1930-2003.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 8: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

*De Huiskamer: Bertrand van den Boogert en Marlies van Adrighem – 20 Jaar KCE: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Bertrand van den Boogert en Marlies van Adrighem over 20 jaar Kunst Cultuur Educatie. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo