Goeree-Overflakkee - Uw lokale omroep RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u uitgebreid hieronder. Bekijk de video die opgenomen werd met de burgemeester over Covid19 op ons eiland, maar ook de Reddingbootdag van KNRM en de lintjesregen.

Programma

  • Politieke Achtergronden – Burgemeester Grootenboer Covid19: In deze nieuwe aflevering van het programma spreek politiek verslaggever Jan van Gurp uitgebreid met Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman over de huidige situatie rondom het corona virus, hoe het bestuurs orgaan hiermee omgaat en waar onze inwoners rekening mee moeten houden in deze moeilijke periode voor ons allen.
  • ’t Eiland Actueel – Reddingsbootdag KNRM: Vanwege de maatregelen van het kabinet tegen verdere verspreiding van het corona virus wordt er landelijk helaas geen reddingbootdag gehouden. Om de trouwe (en nieuwe) donateurs toch een alternatief te bieden heeft station Stellendam een promotiefilm gemaakt. Hopelijk tot ziens bij de 2021 editie! We missen jullie! Met speciale dank aan G. van Koppen voor de hulp en de betrokken bemanningsleden!
  • ’t Eiland Actueel – Lintjesregen Goeree-Overflakkee: Koninklijke onderscheiding voor vijf inwoners van Goeree-Overflakkee tijdens de Lintjesregen 2020. Op vrijdag 24 april 2020 werd aan vijf inwoners van Goeree-Overflakkee medegedeeld dat zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman verraste decorandi door met hen te videobellen.
  • ‘t Eiland Actueel – Tulpenpracht op Goeree-Overflakkee: Het is weer de tijd van het jaar dat de tulpen hun gekleurde kopjes opsteken. Ze brengen een beetje kleur in deze crisistijd. Geniet er van zolang het kan, want over een paar weken is de kleurenpracht weer verdwenen. Wilko van Dam maakte er met de muziek van Martyn Green een mooie reportage van.
  • ‘t Eiland Actueel – Badplaats Ouddorp nu Spookstad: Grote betonblokken blokkeren de toegangen naar de grote parkeerplaatsen bij Ouddorp. Langs de wegen naar de badplaats worden automobilisten erop gewezen dat de stranden door de coronamaatregelen dicht zijn.
  • ’t Eiland Actueel - Curamare - Beweging: In deze moeilijke periode is het voor de bewoners niet mogelijk om een bezoek te brengen aan hun fysiotherapeut en daarom verzorgen ze online bewegingsoefeningen zodat iedereen thuis in beweging kan blijven.
  • Politieverhalen in beeld – Kerstdiner – Deel 14: In deze serie krijgt u een kijkje in het leven van een agent bij de politie. 'De vrouw vertelt huilend dat haar man dat jaar is overleden en dat dit de eerste kerst is zonder hem. Dat ze al zo opkeek tegen de kerstdagen en dan komt dit er ook nog bij.' Henrieke Schoonekamp vertelt over een eerste kerstdag waarop ze bij meerdere menden sporen moet veilig stellen na woninginbraak.
  • Streekhistorie – Visserij Goedereede – deel 2: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden over de visserij in de stad Goedereede in de periode 1930-2003.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 7: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer met Bas de Vos – Het Vitrineproject Podium: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe Tonge, presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Bas de Vos over het Vitrineproject van stichting Podium. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg de lokale omroep op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo