23 april 2020, Ooltgensplaat - De UUT je Plaet Oranjebingo op Koningsdag in Ooltgensplaat mag niet doorgaan. Met bloed, zweet en tranen hebben de initiatiefnemers en het feestteam zichzelf ingezet om de bewoners van Ooltgensplaat een steuntje in de rug te kunnen geven op Koningsdag aanstaande. Feestteam Ooltgensplaat: "De kinderen zijn massaal hun eigen huis aan het versieren om het feestelijke gevoel van saamhorigheid uit te stralen. Lokale ondernemers en verenigingen sponsoren massaal de Oranje-dorpsbingo, zodat er voor iedere straat meerdere prijzen zijn op huisnummer, om er met en voor elkaar met Koningsdag een feestelijk tintje aan te geven. Iets waar we allemaal zo naar snakken. Maar: helaas mag het niet zo zijn!" Lees hieronder verder.

Feestteam Ooltgensplaat: "Ondanks in acht neming van alle RIVM veiligheidsmaatregelen, richtlijnen van de overheid en voorzorgen die genomen zijn, mag het niet zo zijn. Nu dit initiatief een evenement genoemd wordt, is het niet toegestaan, ondanks het feit dat er niemand in contact komt met elkaar, zelfs de (handvol) organisatie zou met elkaar contact houden door walkie-talkies op meters afstand van elkaar. Hiermee leek dit zo mooie burger- en later dorpsgedragen initiatief in het water te vallen. 'Landelijk wordt in de media opgeroepen tot initiatieven, dan hebben we een grandioos initiatief en dan mag het niet; Dat kan toch niet de bedoeling zijn, we zijn met stomheid geslagen!"

Nieuwe creatieve ideeën

"We mogen Koningsdag in onze eigen woning doorbrengen, binnen de restricties. Dan dus maar weer terug naar de tekentafel voor een alternatief van een alternatief, want wij zijn er voor elkaar!", aldus het Feestteam Ooltgensplaat. "De balkonbingo bij zorgcomplex 't Plaetinum kan gelukkig wel doorgang vinden, dit hebben we zwart op wit, en daar zijn we erg blij mee'.

Online feestje

Online zijn mag, filmpjes en foto's maken mag. Er mogen pakketjes voor de deuren gezet worden. Dus wat hebben ze nu bedacht? Feestteam Ooltgensplaat: "Alle straat- met huisnummerprijzen zullen door middel van (ludieke) foto's en filmpjes getrokken worden, en dit alles strikt volgens alle regels. De pakketjes zullen bij de prijswinnaars voor de deur gezet worden, uiteraard ook hierbij met in acht neming van alle voorzorgsmaatregelen. Helaas zullen hierdoor veelal oudere mensen zonder internet niet mee kunnen genieten, we hadden dit graag anders gezien, maar zo kunnen we toch iets doen voor de bewoners van Ooltgensplaat."