[UUT je Plaet Oranje bingo gaat helaas niet door, lees HIER meer] Ooltgensplaat - Ooltgensplaat is één van de kleine dorpjes in de gemeente Goeree-Overflakkee. Met 2681 inwoners verdeeld over ruim 60 straten. Ook hier wordt normaliter een gezellige Koningsdag gevierd. "Doe mee met de 'UUT je Plaet Oranjebingo' op maandag 27 april, Koningsdag 2020!" Het feestteam (Fatima dijkhuizen, Heidi Mathijssen, Jacolien van neck en Linda slager) wil aanstaande 27 april niet onopgemerkt voorbij laten gaan: "Een klein idee werd bedacht, maar groeide uit tot een groots geheel....een dorpsbingo!" Lees hieronder meer

Koningsdag in 'De Plaet'

Organisatie: "Hoewel we allemaal liever met een biertje in ons hand op een festival, vrijmarkt of bij de zeskamp staan, zullen we deze Koningsdag toch echt thuis moeten doorbrengen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we er geen feestje van kunnen maken. En zo dachten wij er dan ook over."

Grootse aanpak

Een klein idee werd bedacht, maar groeide uit tot een groots geheel. Linda en Fatima, die deel uitmaken van het feestteam: "Er heerst eenzaamheid bij de ouderen, geen spelende kinderen, geen uitgaansmogelijkheden voor de jongeren we zijn aan huis gekluisterd. Van kleine bingo in het dorp voor 65-plus bewoners in een seniorenflat is deze uitgegroeid naar een grote dorpsbingo door de ruim 70 straten van het dorpje Ooltgensplaat! En uiteraard gebeurd dit alles volgens de richtlijnen van het RIVM. En wordt er van iedere bewoner verwacht 2 meter afstand te houden.

Voor de kleine bingo werd er door de initiatief nemers contact gezocht met de ondernemers en verenigingen uit het dorp voor een kleine sponsoring, dit explodeerde tot grote sponsoring en dus maakte dat de bingo gehouden kon gaan worden voor alle dorpsgenoten. Wij als initiatief nemers waren ver"rast en voelde de verbondenheid van ons kleine dorpje: 'we zijn er voor elkaar".

Flyers worden gemaakt, prijzen worden gekocht of opgehaald bij ondernemers en de bingoprijzen worden gemaakt. Laat het feest maar beginnen…."

Wat is de bedoeling?

  • Maandag 27 april, Koningsdag 2020, zal er een versierde tractor met aanhangwagen voorzien van een oranje puur Hollandse aankleding, bingomateriaal en een muziekinstallatie voorrijden bij de seniorenflat Plaetinum, daar zal op afstand een balkonbingo gespeeld worden van twee rondes.
  • Vervolgens zullen we de weg vervolgen met Hollandse muziek door alle straten van Ooltgensplaat.
  • Iedere straat zal meedoen met de straatnummer bingo en zal er dus in iedere straat een prijswinnaar zijn.
  • De kinderen in het dorp is gevraagd om hun huis te versieren, vlag buiten te hangen of een mooie tekening te maken. Ook zij kunnen een prijs winnen en vanuit hun huis meedansen met de muziek die afgespeeld wordt vanaf de aanhangwagen van de tractor.