[updates onderaan artikel] 26 maart 2020, Goeree-Overflakkee - "Geen Alpe d'HuZes, RopaRun, Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsfeesten, Kijk bij de boer, VVC Classic, Rotary GO Rally of Truckshow." Er zijn veel grote evenementen, meer dan dat we hier noemen, afgelast op en rondom ons eiland. De organisatie van VVC Classic: "Met pijn in ons hart moeten we jullie melden dat de vvcclassic op 23 mei 2020 niet doorgaat. Maar ook bij de vrienden van Carmen staat gezondheid voorop. Samen zijn we sterk!" Organisatie Truckshow: "Zoals jullie weten is er door de overheid besloten dat er geen evenementen plaats mogen vinden tot en met 1 juni 2020. Wij als vereniging vinden dit erg jammer i.v.m. onze evenementen, maar uiteraard staat jullie/onze gezondheid voorop!" Lees hieronder verder.

Bestuur Chauffeursvereniging Flakkee: "Wij willen jullie dan ook mededelen dat onze 'Truckshow Flakkee' op 9 mei 2020 ook NIET doorgaat! Wij als vereniging hopen binnenkort met de nieuwe datum te komen. Voor nu willen we jullie veel sterkte en gezondheid toe wensen voor de komende tijd! Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben."

Organisatie VakantieBijbelDag in Sommelsdijk: "Vorig jaar kwamen we nog met bijna 200 kinderen samen, wat was dat fijn! We kijken er met dankbaarheid op terug en hopen dat we nog eens zo'n fijne dag met elkaar zullen hebben. Voor nu: let op jezelf en je vrienden en vriendinnen! Zorg goed voor ouderen mensen en hopelijk weer tot snel!"

Organisatie Alpe d'HuZes: "Helaas kan Alpe d'HuZes in 2020 niet doorgaan. De vijftiende editie wordt verplaatst naar 3 juni 2021. Lees de column van onze voorzitter hier en bekijk de veelgestelde vragen over Alpe d’HuZes en corona.

Op 28 maart zou het Ouddorps BierFestival plaatsvinden. Organisatie : "Zoals u misschien wel heeft gehoord en/of gezien op het nieuws, wordt door het RIVM en het kabinet verboden om evenementen met meer dan 100 bezoekers door te laten gaan. Dit houdt in dat wij helaas moeten besluiten om het 2e Ouddorps BierFestival op zaterdag 28 maart a.s. af te gelasten." Lees hier het bericht dat 13 maart werd uitgebracht.

Organisatie Rotary GO Rally: "Door de Corona 'crisis' hebben wij helaas de Rotary Go rally van zaterdag 18 april moeten annuleren. Aangezien een ieder in de greep van Corona 'gevangen' zit, wilden wij jullie toch proberen een beetje op te fleuren en mee te nemen naar de mooie momenten die we gehad hebben met de voorgaande edities en wat andere beelden. Wij zullen trachten vaker beelden te tonen.Let in ieder geval goed op je naasten en jezelf en probeer gezond te blijven.We will be back!"

[updates hieronder]

Oranjepop ook afgelast.

De open dag van bedrijventerrein De Watertoren in Dirksland is ook afgelast i.v.m. de corona-perikelen. Organisatie: "We gaan de open dag verplaatsen van 16 mei 2020 naar een nader te noemen datum in het voorjaar van 2021."

Is uw evenement AFGELAST, geef dit door aan de redactie via: koolemediaservice@gmail.com. Wij vermelden dit voor u op RTV Slogo, online op www.iGO.nl en in de VVV-agenda op iGOnl