23 maart 2020, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. "De lokale uitzendingen via de radio en televisie worden zeer gewaardeerd, helemaal nu mensen meer thuisblijven!" De nieuwe items van deze week zijn leest u hieronder.

Nieuwe items deze week

  • Streektoneel – De Klokkedieven – Is Goed – Deel 1: Uithuwelijken! U denkt dat dit alleen voorkomt in de Oosterse culturen? nee hoor. In onze blauw-bloed-familie is het dé manier om je status te verhogen. Wees Welkom bij de familie van Baarle die de bruiloft van hun dochter voorbereid. Ze gaat namelijk trouwen met "Jan streepje Willem". Een gouden kans vinden ze zelf. Geniet mee van deze hilarische voorstelling van toneelclub “De Klokkedieven”
  • ’t Eiland Actueel – Draaiorgel De Kleine Victoria: Het zijn roerige tijden en dat is nog mild uitgedrukt. Heel veel mensen werken thuis, terwijl ook de kinderen de nodige aandacht vragen. Het anders zo bruisende sociale leven op Goeree-Overflakkee ligt plat. Het is mooi om te zien dat juist in deze moeilijke tijden ook tekenen van saamhorigheid te zien zijn. Denk aan de steunbetuigingen aan het zorgpersoneel en de verzorgingshuizen op het eiland. Draaiorgel De Kleine Victoria ging afgelopen week langs de verzorgingshuizen en RTV SLOGO ging een kijkje nemen.
  • Politieverhalen in beeld – Kruk en Klomp – Deel 9: In deze serie krijgt u een kijkje in het leven van een agent bij de politie. Ik vond het verbijsterend. Waarom maak je dat eten dan nog klaar en waarom schenk je dan nog twee keer koffie in? En wat is dan het moment dat jou triggert om te zeggen van…en nu ga ik het doen?’ Politieman Floris Sinnema vertelt zijn ervaringen bij een melding over een vrouw die zich van het leven heeft beroofd.
  • Streekdocumentaire: Staal en Lavendel - deel 3: De documentaireserie 'Staal & Lavendel' - De levensladder van Cornelis Verolme. In deze documentaire die uitgezonden wordt, staat Cornelis Verolme centraal, een legendarische scheepsbouw-tycoon die zich opwerkte van boerenzoon tot grootindustrieel, maar die zijn imperium ook weer kwijtraakte. Verolme werd geboren in het dorpje Nieuwe-Tonge, op het eiland Goeree-Overflakkee.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 2: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo:

*De Huiskamer: Charlotte Dogterom – Youth with a Mission: Elke week ontvangt, vanuit Ons Dorphuis te Nieuwe Tonge, presentatrice Andrea Stribo weer nieuwe gasten. In deze aflevering van 'De Huiskamer' praat Andrea met Charlotte Dogterom over de internationale christelijke jongeren organisatie Youth with a Mission. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo