Regio - "Ben jij gefascineerd door vele verschillende vogels? Ga zaterdag 15 februari 2020 mee op pad met een echte vogelkenner in de Beningerslikken en verwonder je over wat je door je verrekijker te zien krijgt....bijvoorbeeld een Blauwborst! Geven de geheimzinnige kleine rietvogels, de vele watervogels, maar ook de roofvogels jou ook vaak een kippenvelmoment? Wandel dan mee en ontdek welke roofvogels hier graag komen."Lees hieronder meer.

Variatie in vogelsoorten
Het natuurgebied Beningerslikken ter hoogte van Zuidland biedt rust en ruimte aan vele vogels. In het gevarieerde landschap voelen vele soorten zich dan ook thuis. Onder deze vogelsoorten tref je een aantal roofvogels, maar ook de rietzangers, die zich vaak wel laten horen, maar niet snel zijn te zien, tot plotsklaps..... Ontdek ze, van de biddende torenvalk boven de graslanden tot de roepende en mooi zingende blauwborst in het moeras.

Herken de vogel
Samen met een vogelkenner wandel je door het natuurgebied en kom je meer over de diverse vogels te weten. Neem een verrekijker mee om ze nog beter te kunnen bewonderen. Met de verkregen tips kun je op den duur de vogels beter herkennen aan hun roep, verenkleed of gedrag.

Goed om te weten
⦁ Neem je verrekijker mee
⦁ Trek stevige, dichte wandelschoenen aan en trek bij regen laarzen aan
⦁ De excursie duurt ongeveer 2 uren
⦁ We verzamelen op de parkeerplaats bij het natuurgebied Beningerslikken
⦁ Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar
⦁ De hond kan niet mee
⦁ Inschrijven op de site Natuurmonumenten: max 15 deelnemers!

Datum en tijden: zaterdag 15 februari 10.30 – 12.30 Verzamelen en vertrek: Voorne, parkeerplaats uitkijktoren Beningerwaard (3013)