Goeree-Overflakkee - "Mit joe wil ik wel un kruukplaetje ete" en "Ik hou van joe van Ouddurp tot De Plaete!" Dit zijn twee van de drie Flakkeese uitdrukkingen op Valentijnskaarten die speciaal voor het Streekmuseum Goeree-Overflakkee zijn gemaakt. De uitdrukkingen zijn allen in het dialect van ons eiland Goeree-Overflakkee. "Dus wil jij je lief iets leuks sturen? Vanaf zaterdagmiddag 1 februari zijn de Valentijnskaarten te koop in het Streekmuseum." Lees hieronder meer, ook over het Valentijnsarangement dat je cadeau kunt doen.

Vervolg

"Is je wederhelft meer van het snoepen? Koop dan een reep chocolade met Flakkeese tekst. Want soms gaat liefde door de maag en dat gaat zeker lukken met “un sukeloatje”.

De kaarten kosten per stuk €1,95 en de reep chocolade €2,95. Met de opbrengst, wil het museum werken aan educatieve projecten om aan jong en oud eilandverhalen te vertellen.

Valentijnevenement

Het is ook mogelijk om de liefde van je leven een “Valentijnarrangement” cadeau te doen. Bij aankoop van het Valentijnarrangement á €10,- krijg je 14 februari toegang voor 2 personen (incl. consumpties). Bij dit arrangement krijgt je de Valentijnskaart gratis. Vrijdag 14 februari organiseert het Streekmuseum een Valentijnevenement. Met Flakkeese liefdesverhalen, bruidskleding en bruidsjuwelen en de nodige versnaperingen worden stelletjes welkom geheten in het Streekmuseum. Er worden liefdesverklaringen gezongen en zelfs de vers gebakken kruukplaetjes hebben de vormpjes van hartjes gekregen. Een fotograaf ontbreekt uiteraard niet om de bezoekers te fotograferen in de arrenslee.
Tijden: 14:00 – 20:00 uur.

Voor meer informatie: info@streekmuseum.nl.