Sommelsdijk - Een echt Zwem-ABC, wat betekent dat eigenlijk? Alleen zwembaden die Licentiehouders van Nationale Zwemdiploma’s zijn, kunnen het "echte" Zwem-ABC aanbieden. Dit is zo geregeld vanuit de Nationale Raad Zwemveiligheid. SRGO Zuiderdiep, de Staver en de Gooye op Goeree-Overflakkee hebben die licentie. "De zwemonderwijzers hebben de kennis en ervaring om je kind goed te leren zwemmen. En als je kind na het A en B, het C-diploma heeft gehaald voldoet hij/zij aan de Nationale Norm Zwemveiligheid! Lees hieronder verder.

Nederland is een waterland, en zeker op ons mooie eiland Goeree-Overflakkee zijn we omgeven door water. Daarom vinden ouders het belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen. Daar sluiten wij ons helemaal bij aan. Ieder kind het zwem-ABC, dat is ons streven! Zwemles is dus zinvol, maar ook heel leuk! Wat het nog mooier maakt, is dat je kind bij SRGO de enige échte zwemdiploma’s kan halen. Je zult je vast wel afvragen dat dat nou weer betekent… en hoe het hele Zwem-ABC eigenlijk werkt. Geen probleem, we leggen het je allemaal uit.

De enige échte zwemdiploma’s!

De zwembaden in Sommelsdijk, Dirksland en Stellendam zijn alle drie Licentiehouders van Nationale Zwemdiploma’s. Dat betekent zwemles van hoge kwaliteit en, na afloop, de enige echte zwemdiploma’s op zak! Wist je dat de Nationale Norm Zwemveiligheid gelijk staat aan het C-diploma? de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) omschrijft het behalen van het complete Zwem-ABC als een paspoort voor een leven lang zwemplezier.

Hoe zit dat met die diploma’s?

De NRZ heeft de website allesoverzwemles.nl in het leven geroepen om te informeren over het belang van het Zwem-ABC en over de zwemlessen. We leggen het even kort uit.

Meer te weten komen over zwemles bij SRGO? Klik op deze link naar sr-go.nl/zwemles-bij-srgo/