Ouddorp - DAM-X 2019 zit er weer op. Wederom een geslaagd evenement bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. "Waar professionele windsurfers en beginners bij elkaar komen om op het Grevelingenmeer te strijden voor een plaats op het podium. Het 5-jarig jubileum van DAM-X begon met wind tot wel windkracht 7, uitstekend voor de 49 deelnemers van het Europees Kampioenschap Freestyle Windsurfen uit 16 landen. De windvoorspellingen beloofden veel goeds, waardoor de pro’s drie dagen lang konden varen met perfect surfweer tijdens het Europees Kampioenschap in Ouddorp. Lees hieronder de hoogtepunten en uitslagen en bekijk de foto's.

Hoogtepunten en uitslagen van DAM-X 2019

Van de heren heeft Bonairiaan Amado Vrieswijk de winst op zijn naam kunnen schrijven. Maaike Huvermann uit Ridderkerk won van de dames, waardoor zij ook Europees Kampioen werd. Net als bij de jeugd Lennart Neubauer uit Duitsland.

Kersverse wereldkampioen Yentel Cears, 5e geworden op DAM-X, had de andere vier wedstrijden van de Europese Tour gewonnen. Hierdoor was hij al zeker van zijn Europese Titel.

De afgelopen dagen was Davy Scheffers de beste Zeeuw op het water. Vorig jaar won hij dit evenement, dit jaar heeft hij de tour afgesloten op de 9e plek van DAM-X.

Mannen:
1e Amado Vrieswijk (Bonaire)
2e Steven van Broeckhoven (België)
3e Giovanni Passanni (Italië)
9e Davy Scheffers (NL, Zierikzee)
13e Nick van Ingen (NL, Puttershoek)
25e Tim Ruyssenaars (NL, Nieuwerkerk)

Vrouwen:
1e Maaike Huvermann (NL, Ridderkerk)
2e Arianne Aukes (NL, Wolvega)
3e Lina Erzen (Polen)
7e Margo Kurvink (NL, Ellemeet)

Jeugd:
1e Lennart Neubauer (Duitsland)
2e Tigo Kort (NL, Zierikzee)
3e Tijmen Meier (NL, Renesse)
4e Bodhi Kempen (NL, Renesse)

De 5e editie van DAM-X bracht 8.250 bezoekers naar de Brouwersdam. Waaronder 350 schoolkinderen uit Schouwen-Duiveland die de Watersport Experience volgden, 172 deelnemers bij de DAM-X Slalom en 186 runners bij de DAM-X Run by Night.

Trots kijkt de organisatie terug op een succesvol DAM-X 2019 "...en we zien uit naar de zesde editie van DAM-X op 9 t/m 11 oktober 2020!"