Middelharnis - Op zaterdag 14 september 2019 wordt door BL Veiligheid in samenwerking met de stichting Hart van Goeree-Overflakkee voor de derde maal een spectaculaire 112 dag georganiseerd in Middelharnis. Er is deze dag voor jong en oud veel te zien, te doen en te leren. Zo zullen er diverse instanties hun diensten, materieel, samenwerkingen en demonstraties laten zien. Lees hieronder meer en bekijk de video van vorig jaar van Wilko van Dam.

vervolg

De brandweer laat demonstraties zien van technische hulpverlening. Hierbij kunnen de bezoekers zelf ervaren wat het is om een auto open te knippen. Kinderen kunnen een rondje meerijden in één van de aanwezige brandweerauto’s, maar ook zelf spuiten met een heuse brandweerslang is mogelijk, hoe tof is dat!! Dit jaar zal er extra aandacht zijn voor de gevaren van het ontstaan van brand in de woning en er zullen ook hiervan diverse demonstraties te zien zijn. Vlam in de pan? Leer op de 112 dag hoe je dit gevaar veilig kunt bedwingen.

Primeur!
Voor het eerst wordt op deze dag de “hennepcontainer” gepresenteerd. De politie geeft in samenwerking met Stedin in deze container informatie over de gevaren van een hennepplantage. Daarnaast zijn er diverse politievervoersmiddelen en ook diverse ‘Amerikaanse’ politievoertuigen te bewonderen. Of wat dacht je vaneen heuse ‘Firetruck’, leuk voor op de foto!

De ambulancedienst is aanwezig samen met het Noodhulp Team Plus die inzetbaar zijn om in geval van een grote calamiteit met veel slachtoffers op locatie de eerste hulp te bieden.

Verder zijn er nog diverse andere instanties aanwezig die zich bezighouden met alles wat met hulpverlening te maken heeft. De Flakkeese Beveiligingsdienst zal een demonstratie met politiehonden verzorgen. Becare is aanwezig met een reanimatie oefenpop en zal informatie verstrekken over het gebruik van een AED. Kenbri komt met een brandweer hoogwerker en ook de Douane zal zich presenteren. Bij 3Dtripping kan je ervaren hoe het is om met drank of drugs deel te nemen aan het verkeer. Burgernet, GO-Alert, de dierenambulance, ACT beveiliging, Spectrum HSE Technology enz.

Flakkees Foodplein
Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en is er een gezellig terras met echte Flakkeese Koffie van Brandstof, patat uit Ouddorp van t Hoekje, ijs van ijsspecialist van Helden en verse poffertjes.

Dus hou 14 september vrij, en kom tussen 10.00-16.00 uur naar het parkeerterrein aan de Herman Heijermanssingel in Middelharnis.

Voor actuele informatie kun je kijken op de website van HartvanGoereeOverflakkee.nl of op de facebookpagina van 112dag.