2 september 2019, Ooltgensplaat - Natuurspeelplaats Bûûtenplaets stond vorige week woensdag in het teken van het Water en Windfestival. Coöperatie Deltawind bestaat dit jaar dertig jaar en organiseert daarom namens de leden verspreid over het eiland verschillende evenementen om dit te vieren. Het Water en Windfestival was in samenwerking met Bûûtenplaets, Goed voor Goed en diverse andere vrijwilligers een enorm succes. Ruim 250 kinderen hebben de hele dag genoten van een educatief speelfestijn op deze prachtige locatie. Lees hieronder verder.

Verslag van de dag

Met een divers palet aan workshops en verschillende springkussens was vervelen op deze dag geen optie. In het ochtendprogramma konden kinderen dankzij Manege Oostmoer leren hoe een pony verzorgd moet worden. Ook werd er lekker bewogen met Sport4all GO. Sempre Crescendo zorgde in samenwerking met Anne Hoogendijk de gehele dag voor een muzikale noot waarin kinderen kennis hebben gemaakt met verschillende instrumenten. Joost van den Berg leerde hoe je zelf een vlieger kunt maken.

Het middagprogramma werd gekleurd door ballonnenclown Patricia Bakelaar en het Kinderkunstkabinet van Marlies Verda. Het Smileyschminkteam, Marja en Mara, wist voor kinderen de meest mooie creaties te maken. Ook de inwendige mens werd niet vergeten. Zo waren de Sugarfighters aanwezig om te leren hoe je gezonde snacks maakt. Clown Kwep van de Happy Kids Entertainers zorgde de gehele middag voor een volle tribune en boeide het publiek met de voorstelling.

Van de leden

In de middag overhandigde oud-bestuurslid van Deltawind, Lieke Struik-Gerris, samen met Sylvia Bolleman-van der Vlugt namens de leden van Deltawind een speelboot aan de Bûûtenplaets waar kinderen veel plezier aan gaan beleven. Wethouder Tea Both opende vervolgens het gerenoveerde weeghuisje dat voortaan door het leven zal gaan als het Bûûtenhuus waar een drankje en simpel hapje uit geserveerd kan worden. Deltawind-leden Tanny en Marjan verzorgden de eerste gezonde snacks die werden uitgedeeld uit het Bûûtenhuus.

Samenwerking

Deze dag kon alleen worden georganiseerd door samenwerking. Zo leverde Evides drinkbidons zodat er lekker veel kraanwater gedronken kon worden. Verder is veel dank verschuldigd aan alle vrijwilligers van Natuurspeelplaats Bûûtenplaets, Goed voor Goed, actieve leden van Coöperatie Deltawind en alle andere mensen die hun steentje hebben bijgedragen aan een stralende dag waarop kinderen enorm veel lol hebben gehad op een geweldige locatie.