Goeree-Overflakkee - Van 16 t/m 23 oktober 2019 is alweer de zesde editie van de Grevelingenweek! Een week vol activiteiten voor jong en oud om kennis te maken met al het moois dat de Grevelingen in de herfst te bieden heeft. Kom het zelf beleven en geniet van de zeehonden, flamingo’s, prachtige wieren en zilte lekkernijen. Vanaf woensdag 16 oktober kan iedereen ervaren wat de Grevelingen zo uniek maakt. De gehele week zijn er verschillende activiteiten te beleven, georganiseerd door natuurorganisaties en recreatieondernemers in het gebied. Lees hieronder meer.

"Maak je eigen vlieger, leer alles over de wieren tijdens een excursie op de Slikken van Flakkee en ga op zoek naar haaientanden. Ook voor de actieveling kan je elke dag de Grevelingen vanaf het water verkennen op een SUP board. En zoals elk jaar gaan we even buurten bij de flamingo’s tijdens Roze Zondag. Een overzicht van alle activiteiten vind je op HIER op grevelingenweek.nl."

Over de Grevelingenweek
De Grevelingenweek betrekt inwoners, toeristen, ondernemers en recreanten bij de Grevelingen. De Grevelingenweek vindt plaats van 16 t/m 23 oktober. De Grevelingenweek is een initiatief van IVN Natuureducatie samen met Staatsbosbeheer, Provincie Zeeland, Provincie Zuid-Holland, NME-centrum Schouwen-Duiveland en verschillende recreatieondernemers rondom de Grevelingen.

Over IVN
IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!