Goedereede - Goedereede is een prachtig stadje met een rijke historie. Het lijkt op sommige plaatsen of de tijd er heeft stilgestaan. Geen wonder dat de Stichting Stad Goedereede in 1999 een stadswandeling heeft uitgegeven over het stadje. Nu, 20 jaar later, is deze stadswandeling door Eilandmarketing Goeree-Overflakkee geactualiseerd, herschreven en in een nieuw jasje gestoken. Lees hieronder verder.

Stadswandeling Goedereede

De stadswandeling van 1,2 kilometer neemt de bezoeker mee langs de diverse bezienswaardigheden van de stad. In het boekje wordt op hoofdlijnen de historie geschetst van de stad en natuurlijk komen de kenmerkende verhalen aan bod. Bijvoorbeeld het verhaal van Paus Adrianus VI, de heksenverbrandingen of de Goereese Port. Maar via de stadswandeling word je ook op details gewezen die je anders volledig over het hoofd zou zien. De wandeling is verkrijgbaar in het Nederlands en Duits.

De stadswandeling Goedereede is een uitgave van Eilandmarketing Goeree-Overflakkee met medewerking van onder andere Pauline Hof, André Kastelein en de Stichting Stad Goedereede. Het boekje is voor €3,95 onder andere te koop bij VVV Goeree-Overflakkee en diverse andere verkooppunten.