Ouddorp - Deze nazomer pronkt het gebied 'de Westduinen' in Ouddorp, met bloeiende orchideeën. Nieuwsgierig welke? Zaterdag 24 augustus en vrijdag 30 augustus organiseert Stichting Het Zuid-Hollands Landschap twee bijzondere excursies. "Onder leiding van de gids ontdek je de rijke flora in dit gebied. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur in Ouddorp te bewonderen. Dus meld je snel aan!" Lees hieronder meer.

Kijk voor meer informatie onder deze link van het Zuidhollandslandschap.

Hobbelwei
In de volksmond heet dit gebied ook wel liefkozend de "hobbelwei". Hobbelige duinen zonder struweel, met droge toppen en natte valleien, poeltjes en militaire zendmasten uit de jaren '50. Alleen koeien en schapen grazen op de glooiende duinen. Dankzij dit eeuwenoude beheer is het gebied rijk aan bijzondere planten, zoals in het voorjaar het duinviooltje, in de nazomer de herfstschroeforchis en het gentiaantje. Verder groeit hier ook het vleugeltjesbloemetje. Reden te meer om eens mee te gaan met een van de twee excursies door de Westduinen.

Locatie en meer informatie
Ben je een ochtendmens, meld je dan aan voor de excursie op zaterdag 24 augustus van 10 - 12 uur. Vrijdag 30 augustus gaan we tussen 14 en 16 uur op pad.

Aanmelden kan via de website
Aanmelden kan via deze link naar de website van Zuidhollandslandschap. Hier vind je ook uitgebreide informatie over de locatie en kosten. Meld je op tijd aan want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.