Middelharnis - Op dinsdag 9 juli 2019 organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee een inloopavond over het project ‘Aanpak Havenkom Middelharnis’. Tijdens deze avond worden de definitieve tekeningen voor de openbare ruimte rondom de Havenkom gepresenteerd. Ook kunnen de aanwezigen kennisnemen van de werktekeningen van de kademuur en is er gelegenheid om vragen te stellen. Belangstellenden zijn van harte welkom om tussen 19.00 en 21.00 uur op elk gewenst moment binnen te lopen. Lees hieronder meer.

Aanpak Havenkom Middelharnis

In de zomer van 2017 is een gedeelte van de historische kademuur van de havenkom van Middelharnis geïnspecteerd. Uit deze inspectie bleek dat de kwaliteit van de kademuur niet goed meer is en dat versterking of vervanging van de kademuur noodzakelijk is. De kademuur maakt deel uit van het beschermd dorpsgezicht en is onderdeel van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee van de provincie Zuid-Holland. De aanpak van de kademuur is een goed moment om gelijktijdig de openbare ruimte mee te nemen. De haven is namelijk de blikvanger van het centrum en een mooie cultuurhistorische plek waar we trots op zijn. Dit wil de gemeente koesteren.

Inloopavond

De inloopavond vindt plaats in het Diekhuus in Middelharnis. Tijdens de inloopavond kunnen belangstellenden kennisnemen van het aangepaste ontwerp van het openbaar gebied. Deze is tot stand gekomen op basis van de ingebrachte reacties tijdens de vorige informatieavond. Ook hangen er werktekeningen voor de werkzaamheden aan de kademuur, die aanwezigen tijdens de avond kunnen bekijken. De avond is een inloopavond, wat inhoudt dat men tussen 19.00 en 21.00 uur op elk gewenst moment kan binnenlopen.

Reactienota

Tijdens de vorige informatieavond van 15 april jongstleden informeerde de gemeente aanwezigen over de aanleiding van het project ‘Aanpak Havenkom Middelharnis’ en is een eerste schets van de openbare ruimte gepresenteerd. Vervolgens gingen de aanwezigen in groepen uiteen om aan de hand van deze eerste schets met elkaar in gesprek te gaan. Hierbij zijn verschillende wensen en ideeën kenbaar gemaakt, op basis waarvan de gemeente het ontwerp verder heeft uitgewerkt. De gemeente heeft naar aanleiding hiervan een reactienota gemaakt, waarin staat aangeven wat er met de vragen en opmerkingen wordt of al is gedaan. De nota is te vinden onder deze link en kan worden gebruikt ter voorbereiding op de inloopavond.