Regio - Zoals Zeehondencentrum Pieterburen verwoord: "Deze twee pups hadden nog bij hun moeder kunnen zijn, als ze de rust en ruimte hadden gekregen die ze nodig hebben. Helaas trokken ze teveel aandacht van mensen..." Lees hieronder meer.

Vervolg

Zeehondencentrum Pieterburen: "...Nieuwsgierige voorbijgangers wilden foto's maken en probeerden ze zelfs optillen. Uiteindelijk was het onmogelijk geworden om nog te observeren of de moeder terug zou komen, de kans daarop werd door alle belangstelling ook elk uur kleiner. In het belang van de pups is daarom besloten ze op te vangen. Ondanks onze campagnes om de dieren rust en ruimte te geven, is dat bij Sientje en Koekeloere niet gelukt. En daar worden wij erg verdrietig van. Het geboorteseizoen is in volle gang, dus als je een zeehond ziet, geef het de ruimte en bel professionals -ga niet zelf aan de slag!"

Zeezoogdieren Kop van Goeree: "Hoe lief en schattig ze er ook uitzien, het zijn en blijven de grootste roofdieren van Nederland. En door een pup te aaien komt het moederdier vaak niet meer bij haar jong terug, met gevolg dat het jong verhongerd of zelfs dood kan gaan. Hou daarom ruim afstand van het dier. Houd honden uit de buurt én aan de lijn op het strand.

Vindt u een pup op strand, houd afstand en bel ons dan kunnen wij komen en overleggen met de opvangcentra. Want niet ieder dier heeft direct hulp nodig. Dus onthoud: Zeehond op strand; houd u (en uw hond) op afstand! Bel Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree via tel. 06 5025 6086 als u een pup vindt."