Kop van Goeree - "Zet je wekker extra vroeg op zaterdag 18 mei 2019 en trek met een ervaren natuurgids de Kwade Hoek in om de natuur te zien ontwaken. Naast een mooie wandeling, zie je het langzaam maar zeker dag worden en komt ook de flora en fauna in de Kwade Hoek tot leven. Van al die actieve inspanning krijg je vast honger! Het ontbijt draag je mee in een knapzak, nu nog een mooi plekje uitzoeken waar je dit kunt nuttigen en kunt genieten van de opkomende zon. Dat is pas genieten. Lees hieronder verder en geef je op.

Tijdens deze excursie zie je het niet alleen dag worden, je gaat het echt letterlijk beleven. Langzaam neemt de stilte het geluid aan van de vele broedvogels in het gebied. En blijf ook vooral goed om je heen kijken, niet alleen jij maar ook de reeën zijn er misschien vroeg bij. Daarnaast biedt het plantenrijkdom, van gele morgenster tot orchidee, je een schitterend decor om door te wandelen. Trek stevige schoenen aan, neem je verrekijker mee en geniet van het ontwaken van de natuur.

Aanmelden
Wil je mee met deze excursie dan is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. De excursie start om 05:00 uur vanaf de parkeerplaats van de Kwade Hoek, Oostdijkseweg in Goedereede en duurt ongeveer drie uren. Leden van Natuurmonumenten betalen €20,00, niet-leden betalen €25,00. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen ook mee. Prijs €15,00 en kind van OERRR €10,00. Bij de excursie is een ontbijt inbegrepen die je bij de start krijgt uitgereikt in een knapzak.