11 april 2019, Goeree-Overflakkee - Grote blijdschap en grote opluchting bij kampeerders van NTKC. “We hebben flink in de buidel moeten tasten”, aldus Jan Kuipers van het hoofdbestuur. “Maar het is het alleszins waard geweest.” Zaterdagmiddag was het eindelijk tijd voor een feestje. Na maanden van intensief contact van het hoofdbestuur van de NTKC (Nederlandse Toeristen Kampeer Club) met de mensen van het FondsDBL is er een nieuw contract getekend. Lees hieronder verder.

Vervolg
“Er is de afgelopen maanden door velen van ons met aandacht, zorg en grote inspanning gewerkt aan het behoud van het pachtcontract voor de komende dertig jaar. Daar zullen niet alleen wij maar ook onze kinderen van kunnen genieten.” Jan Kuiper spreekt de ongeveer vijftig kampeerders en belangstellenden toe. “Er hebben ook veel mensen van buiten de club zich ingespannen en ook daarvoor dank,” en besluit met een toast. Door diverse mensen wordt iedereen voorzien van een hapje en een drankje en geniet iedereen van de uitgelaten, vrolijke sfeer.
Het terrein dat reeds 60 jaar werd gepacht door het NTKC dreigde teloor te gaan voor de enthousiaste natuurliefhebbers. Het Essenbos is in deze 60 jaar is gevormd tot en in lijn gebracht met het cultuurlandschap de kop van Goeree-Overflakkee. Het kampeerterrein is zeer vriendelijk en toegankelijk voor natuurliefhebbers en passanten. Kamperen met respect voor de natuur is ook voor mensen met een kleine portemonnee mogelijk. Ook voor passanten. Mensen uit Rotterdam, Zeeland, Utrecht, Gelderland komen hier al generaties lang. Families hebben hier dierbare herinneringen.
https://www.kampeerclub.nl/

Tekst en foto Maria Evers