Regio - Natuurgebied de Kabbelaarsbank aan de Brouwersdam is vanaf heden vrij van betaald parkeren. Iets waar de eigenaren van de zeil-en surfshop aldaar heel blij mee zijn: "Eindelijk, na 23 jaar, is dit gebied vrij van betaald parkeren! De parkeerautomaten blijven op slot waar wij natuurlijk ook ontzettend blij mee zijn. Dit is een enorme stap op de Brouwersdam. De Veero en Gemeente Goeree-Overflakkee hebben zich hier erg goed voor ingezet om dit enige stukje betaald parkeren te laten verdwijnen." Lees hieronder meer.

Rick Jendrusch, van Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam: "Nu mag je op de gehele Brouwersdam gratis parkeren en kun je ook bij ons centrum parkeren zonder een boete te krijgen en frustratie van het betalen. Dit was de afgelopen jaren een groot nadeel en een hoop werk maar hier zijn we nu vanaf!"

Door partijen zoals Provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer werd eerder aangegeven op de parkeerplaats Kabbelaarsbank, dat betaald parkeren gold met een maximum van €4,00 per dag. Bezoekers konden betalen met de pas of muntgeld. Door bezoekers werd geklaagd over deze gang van zaken, die "niet altijd even goed werkte". Deze regeling was alleen van toepassing op de automaten bij het surfcentrum op de Kabbelaarsbank en bij Strandpaviljoen Meerzicht. Men kon bijvoorbeeld ook een parkeerseizoenskaart à €35,00 aanvragen.

Alle "ongemak en frustratie" van het betaald parkeren is nu verholpen, in ieder geval tot grote opluchting van het zeil- en surfcentrum. Op de gehele Brouwersdam is dezelfde infrastructuur, maar daar konden bezoekers al wel gratis parkeren. Nu is dat overal gelijk.