Goeree-Overflakkee - Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman schrijft, zoals de gewoonte ieder jaar is, aan alle inwoners van ons eiland aan het einde van het jaar een brief. Ze schrijft over de gevaren rondom Oud en Nieuw, blikt vooruit op de toekomst en zegt: "Het jaar 2018 loopt op zijn einde. Voor velen van ons een tijd van gezelligheid en warmte, maar helaas niet voor iedereen. Er zijn ook mensen die eenzaamheid ervaren en voor wie deze periode juist een heel moeilijke is. Laten we hen niet vergeten!" Lees hieronder de gehele brief.

Eindejaarsbrief burgemeester Goeree-Overflakkee

"Beste lezer,

Het jaar 2018 loopt op zijn einde. Voor velen van ons een tijd van gezelligheid en warmte, maar helaas niet voor iedereen. Er zijn ook mensen die eenzaamheid ervaren en voor wie deze periode juist een heel moeilijke is. Laten we hen niet vergeten en naar hen omkijken. Voor het college van B en W stond dit jaar in het teken van afscheid nemen en verwelkomen. Zo betekende de gemeenteraadsverkiezingen in maart het afscheid van collegeleden Frans Tollenaar en Gerrit de Jong, maar ook de komst van Berend Jan Bruggeman als nieuw collegelid. Daarnaast namen we afscheid van verschillende raadsleden en verwelkomden we nieuwe leden van de raad. Onlangs nam Arend-Jan van der Vlugt afscheid als wethouder van onze gemeente en heeft Tea Both het stokje van hem overgenomen. Voorzichtig blik ik ook alvast vooruit naar het nieuwe jaar. Het jaar waarin we weer mooie stappen gaan zetten, onder andere op het gebied van duurzaamheid, bedrijvigheid en dienstverlening. Zo zijn we van plan om bijvoorbeeld een nieuwe GO-bus aan te schaffen om onze inwoners nog beter van dienst te kunnen zijn.

Maar voordat het nieuwe jaar start, sluiten we het jaar natuurlijk feestelijk af. De viering van Oud & Nieuw vraagt ieder jaar om de nodige voorbereidingen. Samen met politie en brandweer stellen we alles in het werk om de jaarwisseling ordelijk en veilig te laten verlopen. U kunt daar zelf een belangrijke bijdrage aan leveren. Bijvoorbeeld door mee te werken aan het voorkomen van schade. Maar ook door veroorzakers van eventuele schade er op aan te spreken en zo nodig aangifte te doen. In de Oud & Nieuw-special vindt u berichten met mededelingen rondom de feestdagen, praktische informatie en belangrijke telefoonnummers die u kunt bellen bij gevaarlijke situaties.

We zien uit naar prettige dagen en laten we er samen een gezellige en plezierige tijd van maken.

Mede namens het gemeentebestuur, wens ik u prettige feestdagen, een fijne, maar bovenal veilige jaarwisseling en alle goeds voor 2019 toe!"

Ada Grootenboer-Dubbelman,

Burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee