Regio - Het Bezoekerscentrum op Tiengemeten is eigenlijk met winterslaap. Toch opent Natuurmonumenten in het weekend van 29 en 30 december en op zondag 6 januari de deuren. Op de decemberdagen vindt ook de wandeling met oliebollen plaats, waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Op 6 januari 2019 luiden de boswachters van Natuurmomenten het nieuwe jaar in met een oude traditie: bezoekers krijgen die dag een warm welkom met een warme chocomel. Het Bezoekerscentrum is geopend van 10:15-16:45 uur. Het Infopunt en Speelnatuur blijven die dagen wel gesloten. Lees hieronder meer.

“Na alle rollades, garnalencocktails en gourmetschotels willen mensen graag weer in beweging komen. Op natuureiland Tiengemeten ben je er echt even uit. Het eiland leent zich perfect voor een fikse wandeling of een stuk op de fiets” licht boswachter Annette den Dulk toe. “Het is dan fijn om bij aankomst de route te kunnen verkennen, een fiets of tandem te huren of te starten met een kopje koffie, thee of warme chocomel. Dat kan dan in het Bezoekerscentrum”.

Goed voorbereid

Natuureiland Tiengemeten is dé ideale plek om rust te ervaren en het hoofd leeg te maken. Trek warme kleren en stevige schoenen aan, zorg voor een lunchpakket of reserveer vooraf bij Herberg Tiengemeten en stap op de pont in Nieuwendijk. Eenmaal aan boord laat je de drukte van alledag achter voor een dag in de ongerepte natuur. Ook tijdens de wintermaanden leent het eiland zich perfect voor wandelingen.

Pontkaartje

Met het Infopunt in winterslaap, is het pontkaartje te kopen via de website van Natuurmonumenten.nl. Heb je geen toegang tot je mail op een mobiele telefoon? Betaal dan contant het kaartje bij de schipper.