Middelharnis -De Nacht van de Nacht wordt gehouden op 27 oktober 2018. Het is een initiatief van de provinciale milieufederaties om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing. De WereldWinkel schenkt graag aandacht aan dit bijzondere, jaarlijkse feit en is van voornemens gezamenlijk wenslichten te laten drijven in Middelharnis. "De straatverlichting in de omgeving zal die avond en nacht uiteraard worden gedoofd." Lees hieronder meer.

Nacht van de Nacht

"Eerder heeft u kunnen lezen dat de WereldWinkel Goeree-Overflakkee voornemens is de Nacht van de Nacht te vieren. Op de avond en de nacht dat de zomertijd eindigt 27 oktober, doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Op feestelijke wijze vieren wij dit samen met gemeente Goeree-Overflakkee, Solaes, Deltawind, het Streekmuseum en dagbesteding Kunstwereld en Drukwerk van Zuidwester."

Om 19:00 begint de festiviteit op het parkeerterrein van de Albert Heijn, Gedempt Kanaal 99 te Middelharnis. Vanaf dat tijdstip is er gelegenheid om een wenslicht te kopen, à €3,00, bij aanschaf van meer dan 4 krijgt men €0,50 korting. Ook is er gelegenheid om uw persoonlijke wens op de lantaarn te schrijven. Om 19:45 worden gezamenlijk de drijvende wenslichten te water gelaten. De wenslichten zijn al te koop vanaf dinsdag 16 oktober in de WereldWinkel, Zandpad 134 te Middelharnis.

Van de opbrengst koopt de WereldWinkel cadeautjes die via de Voedselbank in de maand december aan kinderen worden gegeven. Kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben.

Vanwaar de kruisbestuiving met de deelnemende instanties vraagt u zich af? De gemeente Goeree-Overflakkee wil een Fair-Trade gemeente worden. Er een werkgroep van start gegaan om dit te verwezenlijken, het motto is: “Wij als inwoners en ondernemers op Goeree-Overflakkee, handelen eerlijk, duurzaam en sociaal. Zowel dichtbij als verder weg”. Op de avond van de 27ste komt alles te samen waar het motto voor staat. Er zijn diverse kramen opgesteld op het parkeerterrein. U kunt informatie inwinnen bij de Gemeentecamper, Deltawind, een Solaes biertje kopen, en zien wat de WereldWinkel, Zuidwester en Streekmuseum te bieden hebben."