Goeree-Overflakkee - Ewout van der Wende en zijn vriendin Iris hebben een Flakkees bordspel ontworpen. De aanleiding om het spel (dat Mien Durp is genoemd) te ontwikkelen was het opzetten van een eerder Flakkees bordspel: Flakkees Monopoly. Maar, vertelt Ewout: "Dit mocht echter, door bezitsrechten, niet meer worden geproduceerd. Nu heb ik, met de lessen die we konden trekken uit het vorige spel, een nieuw spel opgezet, samen met mijn vriendin Iris." Het is een spel waarin de Flakkeeënaar zich zal herkennen: een echte 'mereakelse gangmeaker' op elk Flakkees feestje dus! Lees hieronder meer en bestel dit unieke spel.

Mien Durp
Het spel in het algemeen:Het bordspel bestaat uit 137 vragenkaartjes in 3 categorieën, 1 bordspel, een verpakkingsdoos en een handleiding.

Het doel van het spel: Het doel van het spel is, door het zoveel mogelijk goed beantwoorden van de vragenkaarten, dorpen in bezit te spelen. Wie de meeste dorpen heeft verzameld, wint het spel.

De vragen variëren tussen 'kennisvragen', over hoe het vroeger was op Goeree-Overflakkee, 'gezegden' en 'woordvragen'. Hierbij is het de bedoeling dat je gezegden en woorden vertaald uit het dialect naar het Nederlands.

Ewout en Iris leggen uit: "Op het bordspel staan alle dorpen en 'gehuchten' van Goeree-Overflakkee. Alle dorpen/gehuchten hebben hun eigen bijnamen, maar dat niet alleen, ook heeft elk dorp zijn eigen 'inwonersnaam', zoals we die kennen op ons eiland. Deze komen allemaal voor in het spel."

Verkoop/aanschaf
De verkoop van het bordspel Mien Durp, is op dit moment alleen via Facebook. Ewout: "U, als klant kunt een bericht plaatsen in de chat van onze pagina. Binnenkort word het spel ook verkocht bij boekhandel van der Boom in Sommelsdijk, om de aanschaf voor meer mensen aantrekkelijk te maken. Vanaf wanneer het spel daar te koop is, zal worden aangekondigd op Facebookpagina Mien Durp. We hopen dat veel mensen meegenieten van het spel dat wij ontwikkeld hebben: Veel speelplezier!"