Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale OMroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week staan hieronder. De lokale televisie is vanaf 23 oktober 2018 niet meer analoog te ontvangen. Klanten van Ziggo die momenteel analoog via de kabeltelevisie televisie kijken, maken per regio, de overstap naar digitale kabelTV. De regio Zuid-Holland Zuid is binnenkort aan de beurt om deze overstap te maken. Dit heeft ook gevolgen voor de ontvangst van de lokale zender van RTV Slogo televisie. Lees hier wat de veranderingen inhouden. Lees meer.

De nieuwe items van deze week zijn:

  • ’t Eiland Actueel – Kika Haringvlietloop: Onder stralende weersomstandigheden is afgelopen zaterdagmiddag de eerste editie van de Haringvlietloop gehouden. Op het Havenhoofd van Middelharnis werden de 10km, 5km, 1000m kidsrun en de 500m kidsrun gelopen langs het Haringvliet. De organisatie was in het handen van Topkeepers.nl en de opbrengst ging naar Kika Goeree-Overflakkee
  • Streekevenementen – Toneelstuk “Overleve” deel 1: Het Toneelstuk "Overleve" werd opgevoerd in het kader van de opening van de Maand van de Geschiedenis. Oktober staat traditiegetrouw in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Het thema in 2018 is "Opstand". Op Goeree-Overflakkee is er als ondertitel gekozen voor "Goeree-Overflakkee tijdens WO I" Het Toneelstuk "Overleve" wer opgevoerd op het Marktveld, voor het Streekmuseum in Sommelsdijk.
  • Mijn Hobby: Thijs de Beer – Mercedes Autobus O305 : In deze serie gaan we op bezoek bij inwoners van Goeree Overflakkee met een bijzondere of aparte hobby. Achter elke hobby schuilt een verhaal. Wat beweegt mensen om voor een bepaalde hobby te kiezen, hoe zijn ze met deze hobby in contact gekomen en wat is er zou leuk aan de hobby. Deze keer zijn we op bezoek geweest bij Thijs de Beer die jouw zijn volledige gerestaureerde autobus mercedes O305 uit 1986 laat zien.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 36: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 29 t/m 46 zitten totaal 35 letters verwerkt die na 18 afleveringen een flakkees gezegde vormen. Weet jij de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streekhistorie – Boeren in vroegere tijden – deel 3: In deze nieuwe serie nemen we een nostalgische kijk op het boerenleven vanaf 1920 tot aan het begin van de mechanisatie. Met unieke zwart-wit beelden krijgen we een beeld van het boeren leven aan het begin van de 20e eeuw in Nederland. In de eerste helft van de 20e eeuw was de landbouw op Goeree-Overflakkee nog steeds hoofdmiddel van bestaan voor vele inwoners.
  • De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze week is Pete Grootenboer te gast in de huiskamer waarin zij alles komt vertellen over het onderwerp “Basicaire”. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: Clown Jopie Meezingclips– deel 7: In de Meezing Clips zie de leukste videoclips van Clown Jopie & Tante Angelique. In het zevende deel zie je hoe Clown Jopie en Tante Angelique gaan picknicken. Als de picknickmand open gaat, komt er ineens muziek uit. Het bekende duo zingt samen een “Koffer vol met liedjes”. In de speeltuin komt Clown Jopie Piet de Kanariepiet tegen. Vrolijk laat deze eigenwijze vogel weten dat hij er is. Luidkeels zingt hij “Twiet, twiet”. De clown met het groene haar wordt hier erg vrolijk van. Deel 7 sluit af met het overbekende “Dag allemaal, tot de volgende keer”. De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg ons op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo