Goedereede - Zaterdag 29 september 2018 wordt er een traditionele oldtimerrit over Goeree-Overflakkee gereden met vooroorlogse auto's. Het betreft de zogeheten Slot-Traditierit van de Pionier Automobielen Club (PAC). Een tourrit voor auto’s gebouwd voor 1945 waarmee de club haar seizoen willen afsluiten. Als startplek is gekozen voor een schitterende garage in het pittoreske Goedereede (Achterweg). "Deze houten schuur, die gebouwd is met oude scheepsmasten is alleen al de moeite waard." Lees hieronder meer.

Route

Als startplek is zoals genoemd, gekozen voor een garage in Goedereede. Na de koffie met Flakkeese lekkernij vertrekt de groep deelnemers rond 10:30 uur om een toer te gaan maken over ons eiland. Volgens de organisatie: "Met de zee, visserij, oude dorpen en veel natuur is dit erg genieten." De groep nuttigt de lunch (een echte mosselmaaltijd) op een unieke locatie aan de Brouwersdam, op een opgespoten stuk strand en gebouw op palen van 5 meter hoog.

Organisatie: "Voor de middagrit maken we een uitstapje naar het volgende eiland, dat deel uitmaakt van de provincie Zeeland (Goeree-Overflakkee behoort tot Zuid-Holland). We zullen nog een glaasje drinken op een unieke locatie en we eindigen weer in Goedereede."

De deelnemers aanstaande zaterdag zijn niet alleen leden van de club, ook gasten konden zich opgeven (inschrijving is inmiddels gesloten, u kunt niet meer deelnemen), mits ze kwamen met een voor 1940 gebouwde auto... dit beloofd dus veel moois te bezichtigen op de kop van ons eiland.

Bron: Historische Voertuigen Voorne Putten HVVP (sinds 1982)