Stellendam - Kom vrijdagavond 31 augustus 2018 naar de Duinen van Goeree. Gewapend met een heuse batdetector gaat de groep op zoek naar vleermuizen aan de rand van de Kwade Hoek. "Durf jij mee te gaan met deze vleermuizenexcursie? Meld je dan aan via Natuurmonumenten. Lees hieronder meer.

Mee met de Vleesmuisexcursie

Opgeven kan via www.nm.nl/agenda.

Toegegeven: vleermuizen zijn best een beetje mysterieus. Dit komt omdat ze alleen in de schemer en het donker actief zijn. Maar ze zijn niet eng en je hoeft er niet bang voor te zijn. Dat zal de gids ook duidelijk maken tijdens deze wandeling. De mens heeft veel dingen afgekeken van de natuur. Dankzij vleermuizen hebben we bijvoorbeeld radarsystemen ontwikkeld. De ultrahoge geluiden die vleermuizen maken, kunnen we voor jou wel hoorbaar maken met de batdetector. Dat gaan we doen tijdens deze vleermuizenexcursie. Deze excursie is een aanrader voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar. Trek stevige schoenen aan!

Aanmelden

Als je mee wilt met deze excursie is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten (www.natuurmonumenten.nl/agenda). "We starten om 19.30 uur bij het benzinestation op parkeerterrein bij de buitenhaven Stellendam. De eindtijd ligt rond 21.30 uur."