20 augustus 2018, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder. U kijkt onder andere naar de 'Zomerse 50', 'Holle Bolle dagen', 'Blik op Goeree-Overflakkee'en vele andere items over, die op of rond dit, eiland plaatsvonden.

  • Zomerse 50 - 2018: Deze week kun je kijken naar deel 1 van de tv versie van de zomerse50 met de 50 meest populaire zomer hits aller tijden. Ruim 120.000 mensen hebben hun stem achtergelaten via zomerse50.nl. Op basis van deze stemmen is de nieuwe lijst voor 2018 samengesteld. De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomer hits ooit gemaakt. De lijst is samengesteld op basis van 112.000 uitgebrachte stemmen via zomerse50.nl. De hitlijst bevat evergreens als In the summer time van Mungo Jerry en Boys of Summer van Don Henley. Ook staan er veel zomer hits in uit de jaren 90 en zeroes.
  • Streek Evenementen – Holle Bolle Dagen: Afgelopen vrijdag 18 augustus vond de Holle Bolle dag plaats in Sommelsdijk. In de Voorstraat en rond de oude haven stonden vele kramen en attracties opgebouwd en als link tussen 'oud en nieuw', waren op het marktveld allerlei oude ambachten te vinden. Bij het Streekmuseum was een gezellige terras te vinden en er klonk de gehele middag en avond live muziek op de markt. De organisatie (Hart van Goeree Overflakkee i.s.m. Streekmuseum Goeree-Overflakkee) mag spreken van een drukbezochte en zeer geslaagde Holle Bolle dag. Jan Peters en Jan van Gurp maakten en reportage.
  • Regio Evenementen- Vestingdagen & Rescue Vlissingen: Ook buiten onze regio worden evenementen georganiseerd waar vele inwoners vanuit onze gemeenten een bezoek aan brengen. Afgelopen week vond de 11e editie plaats van het grootste hulpverleningsevenement van Nederland, Rescue Vlissingen. Ook stond het afgelopen weekend in Hellevoetsluis de jaarlijkse vestingdagen op het programma. Op dit jaarlijkse evenement waren allerlei stoommachine en oude voertuigen te zien. Wilco van Dam ging naar beide evenementen.
  • Blik op Goeree-Overflakkee 2018 – deel 30: In deze nieuwe serie van het programma “Blik op Goeree Overflakkee rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen. In aflevering 29 t/m 46 zitten totaal 35 letters verwerkt die na 18 afleveringen een flakkees gezegde vormen. Weet jij de oplossing ? mail dan naar info@rtvslogo.nl
  • Streekhistorie: GO, Kust, Rust, Ruimte & Natuur - deel 4: Goeree-Overflakkee is een prachtig eiland met een boeiende geschiedenis en het behoort tot de Zuid-Hollandse eilanden. In deze promotie video uit de jaren 80 gaan we terug naar de tijd van rust, ruimte en natuur en zie je prachtige beelden van Goeree Overflakkee uit vroegere tijden.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer nieuwe gasten. Deze keer een herhaling van de uitzending met Jasper Dekker waarin word gesproken over Oosterscheldekreeft. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Jeugdvideo: Clown Jopie Meezingclips– deel 1: In de Meezing Clips zie de leukste videoclips van Clown Jopie & Tante Angelique. In het eerste deel zie je hoe de bekende Clown naar de kapper gaat. Deze artistieke kapper kijkt vreemd op bij het groene haar van de vrolijke kindervriend. Jopie zingt er vrolijk op los "Mijn rode neus en mijn groene haar" die horen bij elkaar. In de tweede clip heeft Tante Angelique de grootste moeite om Jopie in het gareel te houden. De clown met het groene haar heeft het over een dikke dame in een volle tram, de pukkel van tante Doro en het pruikkie van de meester. "Jopie, dat zeg je toch niet" zingt Tante Angelique

naar de grootste kiwi van Nederland. Veel kijkplezier bij deel 1 van De Meezing Clips. De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volg op Facebook en Twitter: @rtvslogo