Ouddorp - Op vrijdag 17 augustus 2018 kun je je fiets versieren of "gewoon zo" meefietsen voor het goede doel: St. Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee. Op deze vrijdag start de Ouddorpse Lichtjes-Fietstoer om 21:30 uur vanuit ’t Blaeuwe Huus. In de brievenbussen van bewoners langs de route is voor die tijd een brief bezorgd met het vriendelijke verzoek om tuinen, gevels en straten, sfeervol te gaan verlichten. Een gedeelte van de route is dit jaar anders, lees hieronder verder.

Route

In verband met een afgesloten deel van de Oosterweg en het feit dat bij de Vliedberg, geen “rondje” meer kan worden gereden is de route wel hier en daar aangepast. Hij is op cruciale punten echt anders t.o.v. voorgaande jaren! Opgenomen in de route zijn o.a.: wederom de Wittestraat, het centrum van Ouddorp, een deel v/d Havenweg, alleen de “grote” Kelderweg, een ander deel van de Marijkeweg, de gehele Wilhelminaweg en Margrietweg maar bijv. de Oudelandseweg , grote delen van de Dorpsweg (vanaf de Wittestraat tot aan de Kelderweg wel!) en de Molenweg, de Oosterweg en de Vliedberglaan niet meer. Om veiligheidsredenen leidt de route dus dit jaar ook niet bij of langs de Vliedberg. De Maerenseweg en de Hoofdlandseweg liggen dit jaar helemaal aan het einde van de route en niet aan het begin dus daarmee rekening houden met versieren aub en de Waterweg en de Vissersstraat zijn ook nieuw!

De Boei

De opbrengst van dit altijd gezellige VVV-evenement gaat naar St. Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee. St. Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee stelt zich ten doel een ontmoetingsplek te vestigen en te onderhouden voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Het wil een veilige ruimte bieden waar lotgenoten zichzelf kunnen zijn, waar naar hen geluisterd wordt, waar zij informatie over kanker kunnen vinden, waar zij creatief bezig kunnen zijn en lezingen en cursussen kunnen volgen. Deelname kost €2,50 p.p. en is incl. een “lichtje” en een lekkere traktatie (beiden: op=op!).

"Deelnemers die hun fietsen achter op de auto meebrengen en willen parkeren, verwijzen we graag naar parkeerterrein “Dorpstienden” in het centrum van Ouddorp. Bij twijfel of versierd of meegefietst kan worden, kan natuurlijk altijd worden gebeld met de VVV (0187-681789)."