Middelharnis - Vrijdagavond 1 juni 2018 werd een maritiem feestje gevierd in het "havenwater van Menheerse". In de middag werd verzameld in de Buitenhaven aan de Loswal. De bedoeling was een vloot te maken van historische schepen tot ca. 20m, sleepboten, platbodems, klassieke jachten. Specifieke schepen: klipper Argus, reddingboot Koningin Juliana (nog niet bevestigd), logger Anna, vloot van drie schepen van de Museumwerf Arnemuiden/St. Behoud Hoogaars, (3 houten platbodems), Scouting Goedereede met 3 boten. Om 18:00 uur was het inschepen van het publiek aan boord van de vlootschouwschepen vanaf de Loswal. Lees hieronder meer en bekijk de video van Wilko van Dam.

18.30u Start vlootschouw vanuit Buitenhaven en de sluis, met voorop een flyboarder. Daarachter komen een aantal themaboten, een brassband met danseressen aan boord van de mosselaak De Slenk en diverse andere muzikale en theatrale acts op de boten

19.30u aankomst vloot in de Havenkom, met waar flyboardshow wordt gehouden. Ondertussen loopt een Brassband met danseressen rond de haven.

17.30 - 02.00 uur presenteerden "de vrienden van het Vingerling" een afwisselende muzikale avond met optredens van GER VOS (www.gervos.com), DE SWINGERS (www.deswingers.nl) en DJ THOMM & SAXOFONIST AXOS LAKI LATINO (www.lakilatino.eu) op de gezelligste terrassen.

20.00u – 02.00u Zeebenenbal op de Menheerse Werf voor bemanningen schepen en iedereen met (of zonder) zeebenen. Kringloophaventerras en bar van Solaes.
Muziek: Cirque du Vinyll, DJ’s met plaatjes en praatjes.